Virginie Thonon springt naar de winst met haar kampioenspaard

Virginie Thonon springt naar de winst met haar kampioenspaard
Net voor de Prestige Cup Grote Prijs in het Zilveren Spoor in Moorsele wisten vijf ruiters een dubbele nulrit te presteren tijdens de finale voor de jonge paarden. Daarin sprong Virginie Thonon naar de overwinning in het zadel van de 7-jarige Koquette (v. Gladstone).

De Luikse amazone wist afgelopen zomer met Koquette nog het GHCR kampioenschap voor zesjarigen in de wacht te slepen. Het duo kruiste de eindmeet in 41,61 seconden.

West-Vlaams springruiter, Perry Geryl volgde op de tweede plaats. Samen met Funki sprong Geryl een foutloze barrage in 41,61 seconden. Nadège Janssen blijft sterk bezig in Moorsele. Met onder het zadel de 7-jarige Floris (v. Darco) strandde de Belgische op de derde plaats. Janssen en Floris wonnen afgelopen zomer nog tijdens de CSIYH* in het Franse Cagnes-sur-Mer.

Catherine De Buyl-ruiter, Patrick Mc Entee vervolledigde de top vijf op de vierde en vijfde plaats. Op de rug van de Zangersheide-gefokte, Chianti Mury Marais Z (v. Calvados Z) plaatste hij zich op de vierde plaats. Met Miss Mury Marais Z (Mr. Blue) werd hij vijfde.