Underdog Dieter Vermeiren wint finale zesjarigen met Mr. Idol S. Guy Beyers wint eindklassement met Mithras de Regor

Underdog Dieter Vermeiren wint finale zesjarigen met Mr. Idol S. Guy Beyers wint eindklassement met Mithras de Regor
Hoewel het programma redelijk uit de hand liep tijdens de PAVO Hengstencompetitie, was er nog heel wat belangstelling voor de finale van de zesjarige hengsten. Als eerste in barrage bij de zesjarigen was 'underdog' Dieter Vermeiren met Mr. Idol S (v. Plot Blue), het duo klokte meteen foutloos af in 36,22 seconden na enkele gewaagde korte wendingen. Dit bracht een extra van 40 punten en tijdens de finale dus een extra van 162 extra punten.

Nick Vrins volgde als tweede met Chambertino Z (Chambertin x Orlando). Samen met Daniel Caers' fokproduct hield Vrins het rustig en sprong uiteindelijk één balk uit de lepels door een iets te dichte afstand op de BWP-oxer. Bob Janssens en  El Barone 111 Z ( v. Emerald) haalde eveneens niet alles uit de kast. De hengst sprong enorm de lucht in en klokte foutloos af in 38,71 seconden.

Geert Van Rossem en de Ogano Sitte-zoon, Mugano van Klapscheut kwamen als eerste gevaarlijk dichtbij de tijd van Dieter Vermeiren. Het duo stopte de chrono foutloos op 37,29 seconden. Guy Beyers strandde op de derde plaats in deze finale barrage met Mithras de Regor (v. Elvis ter Putte) onder het zadel.

De Franse springruiter, Alexandre Sueur volgde op de vierde plaats met George Z (Kannan x Chin Chin).

De strijd om het klassement werd initieel gestreden door Bob Janssens en Nick Vrins. Bob Janssens klasseerde zich niet met zijn leidingspaard Marchal Fields 111, echter waagde hij wel zijn kans met El Barone 111 Z. Nick Vrins en Mumbai Van De Moerhoeve (v. Der Senaat 111) gingen aan de start als laatste in deze barrage. Het duo tikte één balk uit de lepels en strandde zo op de derde plaats. Bob Janssens en El Barone 111 Z haalden uiteindelijk de tweede plaats. Dankzij een sterke barrage won Guy Beyers uiteindelijk het kampioenschap met Mithras de Regor.