Tweemaal Jos Verlooy op het podium in CSI2* Lier

Tweemaal Jos Verlooy op het podium in CSI2* Lier
Voor de 2* ruiters stond in Lier vandaag een omloop over een hoogte van 1.35m gebouwd. Jos Verlooy wist in deze rubriek te stunten door zowel de eerste als de derde plaats op zijn naam te schrijven.

Met de hengst Caddie R (v. Come Back) sprong Verlooy naar de overwinning in 41.89 seconden. De Nederlandse Anouk de Ruijter nam de tweede plaats voor haar rekening. In het zadel van Dunoville V, een 9-jarige ruin van Numero Uno, reed zij naar een tijd van 43.70 seconden.

Jos Verlooy sloot het podium af, deze keer met Gaston van't Steentje. Zijn tijd met deze Action Breaker ruin bedroeg 45.02 seconden. Dimme D'Haese maakte het feestje compleet voor stal Euro Horse van Axel Verlooy. Hij stuurde Beijing LS La Silla eveneens foutloos rond en klasseerde zich op de vierde plaats. Voor de Braziliaanse Carolina Drummond en Joules van de Hooghoeve was er nog de vijfde plaats.

Eerder vandaag stond ook reeds een 1* rubriek gepland. Het parcours over een hoogte van 1.15m werd het snelst foutloos afgelegd door Perrine Fannoy. Met Djinn de Theon sprong zij naar de overwinning in 75.51 seconden. Ze werd gevolgd door de Ier Frederick Goltz met Miss Harley. Hun tijd bedroeg 77.09 seconden.

Voor Fabienne Daigneux-Lange was er brons met Stakkachic Z in 80.13 seconden. Naomi Verboven en Erika-G veroverden de vierde plaats. Voor Frederic Vernaet en Eh Bien van T&L was er nog de vijfde plaats met één strafpunt voor tijdsoverschrijding.