Stephanie Storms, Yannick Peeters en Rik Van Lent domineren HROV wedstrijd stal Baukeland

Stephanie Storms, Yannick Peeters en Rik Van Lent domineren HROV wedstrijd stal Baukeland
Na dat op vrijdag en zaterdag reeds een HROV jumping op de planning stond bij stal Hulsterlo, waren de Oost-Vlaamse jumpingruiters zondag te gast bij stal Baukeland.

In de hoogste reeks, een parcours op een hoogte van 1.10m, was Stephanie Storms overduidelijk de snelste. Op de rug van Adieu Z snelde ze naar de finish van de 2e fase in een tijd van 23.12 seconden. Ze bleef zo Daphne Van Wichelen voor. Op de rug van Givo Van't Grillhof reed ook zij een foutloze tweede fase, en dit in 25.04 seconden.

Chiara Van de Putte en Helena kaapten de laatste podiumplaats weg met een tijd van 27.38 seconden. Ook Laurent Nuyens (Arid Van Het Schaarbroek) en Joris Junior Vergauwen (Layton) slaagden erin een foutloze tweede fase af te leggen. Zij belandden zo op de vierde en vijfde plaats.

De reeks 1.00m werd opgesplitst in een rubriek voor pony's en één voor paarden.

Bij de paarden was Yannick Peeters goed voor de overwinning met Casper Van't Hoogveld. Zij kruisten de finish in 20.12 seconden. Daphne Steenssens en Evita volgden op de tweede plaats, na een tweede fase in 21.22 seconden. Voor Daphne Van Wichelen was er deze keer de derde plaats met Givo Van't Grillhof. Ook hier deden zij het foutloos, deze keer in een tijd van 22 seconden.

Amber Vandaele (Bo) en Hans De Bock (Lorina Z) maakten de top vijf compleet.

Rik Van Lent was dan weer de beste ponyruiter over deze hoogte. In het zadel van Starinagh Thunder legde hij de tweede fase foutloos af in 25.25 seconden. Er waren slechts twee combinaties die erin slaagden om foutloos de eindmeet te kruisen. Kyara De Graeve en Storm hadden hier 27.39 seconden voor nodig, en legden zo beslag op de tweede plaats.

Voor Brecht Gordier en Millview Storm was er nog de derde plaats. Brecht nam ook de vierde plaats voor zijn rekening en dit met Contesse. Ella Gits en Spirit vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de uitslag.