Simon Morssinkhof net naast het podium op EK Junioren in Samorin

Simon Morssinkhof net naast het podium op EK Junioren in Samorin
Het Europees Kampioenschap voor de Junioren in Samorin zorgde voor een spannende middag voor de deelnemers. Waarin er in de eerste omloop weinig deelnemers foutloos bleven werd het nagelbijten voor de tweede ronde die hier verreden werd op een hoogte van 1.40m.

Zo waren er voor Thibault Spits en zijn Jacobien Dwergse Hagen na hun fout in de eerste ronde, ook twee fouten in deze tweede omloop. Dit op het eerste element van de trippelsprong en op hindernis 6. Hij eindigt met een totaal van 21.75 penalties. Thibault Philippaerts stond er vrij aardig voor na zijn eerste ronde en sprong ook deze keer een prima ronde. Met zijn Extra maakte hij een springfout wat zijn totaal bracht op 13.86 penalties.

Het beste Belgische resultaat komt van Simon Morssinkhof die hier net naast het podium eindigt. Samen met zijn Perigrosso eindigt hij als vierde met een totaal van 8 penalties waarbij hij in de tweede ronde een balk moest noteren.

Het goud ging naar de Nederlander Rowen van der Mheen en zijn Q Verdi die hier foutloos bleven met een totaal van 1.62 penalties. Het zilver was vervolgens voor de Brit Harry Charles en zijn Vivaldi du Dom die hier eindigden met 2.18 penalties en het brons ging naar de Italiaan Giacomo Casadei die hier met Flickfox een totaal van 6.35 penalties bij elkaar reed.

Klik hier voor alle resultaten