Santiago Diaz Ortega vliegt naar de winst bij de vijfjarige paarden te Opglabeek

Santiago Diaz Ortega vliegt naar de winst bij de vijfjarige paarden te Opglabeek
De vijfjarige paarden sprongen deze ochtend hun laatste proef van de week op de mooie zandpiste van de Familie Meynaerts, namelijk op het Sentower Park te Opglabbeek.

De man die zijn vijfjarige paarden echt in vorm had was Santiago Diaz Ortega. Hij reed zijn Hbr Hilal (Zapatero VDL) met maar liefst 5 seconden verschil naar de overwinning. Santiago vloog doorheen het parcours en draaide zijn merrie op een zakdoek. Hier kon niemand iets tegen beginnen. Zijn eerste achtervolger reed ook stevig door en klokte af in 35.05 seconden. Met die tijd eindigde Hermans Assis Marin met zijn Corazon Van Paebroek Z (Canturo Z) op de tweede plaats. Elliot Gordon nam de derde plaats voor haar rekening met de Darco dochter Mistique E. Contento B (Comme Il Faut 5) vinden we, met in het zadel de Duitse Sarah Breuer, op de vierde plaats terug. Antonio Alfonso reed zijn Arezzo Vdl zoon Hilfiger VDL naar de vijfde plaats.

Onze Nadège Janssen viel met Camerose des Salines net buiten de top 5. Guy Janssens reed Hero ( Arezzo VDL) naar een negende plaats nadat ze één foutje kregen in de barrage.

Santiago Diaz Ortega verschijnt straks opnieuw aan de start bij de 7- jarige paarden. Benieuwd of hij dan opnieuw zo een topprestatie kan leveren?

Klik hier voor de resultaten.