Raf Kooremans pakt twee titels op Provinciaal Kampioenschap Antwerpen

Raf Kooremans pakt twee titels op Provinciaal Kampioenschap Antwerpen
Raf Kooremans blijkt de te kloppen man op de regionale en nationale kampioenschappen in België. Sinds de ruiter zich meer is gaan toeleggen op het springen sleept hij de ene na de andere titel binnen. Van het weekend kon hij tijdens het LRV Kampioenschap van Antwerpen twee nieuwe titels aan zijn lijst toevoegen.

Bij de klasse Zwaar lukte het ruiter uit Merksplas om in een barrage met 12 combinaties als enige onder de 30 seconden te finishen. Samen met zijn BP First of April CL klokte de ruiter 29.63 seconden en haalde daarmee de Provinciale titel in huis.  Op de tweede plaats eindigde Bart Anthonissen. Hij stopte met zijn Kingstar de klok op exact dezelfde tijd als Jeroen Geerts en Autoucha. Waardoor de twee het zilver moesten delen.

De derde snelste tijd kwam van Raf Willemse uit Weelde Ravels. Willemse stuurde zijn Harvey in 30.90 seconden rond en eindigde daarmee als vierde.

Ook bij de klasse Midden was Kooremans niet van de eerste plaats te verdrijven. Met Kiana van het Herdershof stond de ruiter op eenzame hoogte in een barrage waar slechts twee combinaties de lei schoon wisten te houden. Ils Lenaerts en Kyolette kwamen als tweede beste combinatie over de eindstreep.  Het duo noteerde een foutloze rit in 34.12 seconden, terwijl Kooremans in 31.30 seconden de titel opeiste.

In de klasse Licht ging de overwinning naar Julie Ooms en Donder van de Groote Winning. De amazone hield de rest an het deelnemers in bedwang met haar rit van 28.52 seconden. Geen enkele van de 23 andere barrage kandidaten wisten daar ook maar bij in de buur te komen. Senne Leys deed nog de beste poging met Chantilly Z. Het duo werd tweede in 30.37 seconden vlak voor Tom Mortelmans en Libertina die in 30.77 seconden derde werd

Kijk hier voor alle resultaten.

https://youtu.be/icb1HReS0ZE