Rachel Steffen springt in de kijker in het Italiaanse Gorla Minore

June 19, 2017

In het Italiaanse Gorla Minore zorgde Arioldi Roberto voor een thuiswinst met Nederlands kantje tijdens de Grand Prix. In het zadel van de Nederlandse Loro Piana Viper (v. Clinton). De combinatie sprong naar de overwinning in 36,11 seconden. Van de 10 barrage starters hield enkel de top vier het ook in deze tweede fase foutloos.

Zwitserland vervolledigde het podium. Martina Meroni en Rock de Vains (v. Robin Z) volgde op de tweede plaats. Na een foutloze omloop in 36,49 seconden ging Meroni haar landgenoot Paul Estermann voor. Estermann hield het foutloos in het zadel van de Belgische Curtis Sitte (v. Ogano Sitte). Net buiten het podium volgde Philippe Leoni (Shana de Kerglenn) op de vierde plaats als traagst foutloze in de barrage.

Voor de start van de 1.45m Grote Prijs sprong België’s Rachel Steffen naar de zesde plaats in de 1.40m rubriek. Steffen en Farinelli van de Zeshoek (v. Cum Laude Z) hielden het foutloos in 64,49 seconden.  Filip Moyersoen en Loro Piana Biricchina Bella sprong naar de winst van deze proef. De combinatie klokte foutloos af in 56,37 seconden.

Bij de zevenjarigen haalde Steffen het podium. Op de rug van de Zangersheide-gefokte Doha Z sprong ze één balkje uit de lepels in 42,44 seconden. Enkel Annina Züger (Berlin Blue) en Dominik Wiesner (Antigone Gravelotte) deden het beter met een respectievelijke eerste en tweede plaats.

Klik hier voor de resultaten