Pieter Kenis springt naar de winst in het Azelhof

Pieter Kenis springt naar de winst in het Azelhof
In het Azelhof stond de hoofdrubriek op zaterdag gebouwd op een hoogte van 1.35m. Daarin sprong Pieter Kenis naar de overwinning in het zadel van Catoki's Son. In een barrage van 15 combinaties kruiste de combinatie de eindmeet foutloos in 39,12 seconden.

Lokale ruiter, Patrik Spits volgde op de tweede plaats met Jacobien DH. Deze week was Spits nog te gast bij de clinic met Albert Voorn. Vandaag wierp dit zijn vruchten af na een foutloze rit in 41,09 seconden. Nederlands springruiter, Harrie Smolders volgde op de derde plaats met onder het zadel HOS.

De top vijf in deze proef werd afgewerkt door Lucien Dewachter met Eir van de Tombele en Robinson Maupiler in het zadel van Tanita op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In de 1.25m proef was de winst weggelegd voor Sacha Marissen en Krack Z. Maar liefst 110 combinaties namen de start. Marissen stopte de tijd uiteindelijk foutloos in 29,66 seconden. Anouk De Proft  volgde op de tweede plaats in het zadel van Eleonore Blue.

Patrik Spits volgde ditmaal op de derde plaats met Altesse du Manoir, terwijl Pieter Kenis (Nushuaia Z) en Kirsten Rombouts (Janina vh Goteringenveld) de top vijf afwerkten.

1.15m

  1. Liselotte Peeters - Unique vh Gravenhof

  2. Janke Beunkens - Bruinjte

  3. Henk Clabots  - Conchita Z


1.05m

  1. Gail Demuynck - Cacharel

  2. Philippe Mertens - Hero

  3. Phebe Jochmans - Connect ODTHZ