Philippaerts en Conter blijven van het hout tijdens eerste CSI5* Versailles

Philippaerts en Conter blijven van het hout tijdens eerste CSI5* Versailles
Deze ochtend werd er in Versailles al een CSI1* rubriek afgewerkt over een hoogte van 1m15. De overwinning was hier ondanks het grote deelnemersveld Fransen niet voor eigen land, maar voor de Britten. Florence Bellm was hier namelijk een heleboel Franse combinaties te snel af met SouthBound in een tijd van 33,15 seconden.

Na deze CSI1* rubriek was het tijd voor de inwijding van het gloednieuwe concours op CSI5* niveau en ook deze winst konden ze spijtiggenoeg niet in eigen land houden. Het was namelijk Rodrigo Pessoa die hier met de winst aan de haal ging. Samen met Status tikte hij de klok af op 58,60 seconden.

Ook in deze proef deden de Britten het goed, want niemand minder dan John Whitaker werd tweede. Deze reed met Crumley door de meet in een tijd van 59,70 seconden. Frankrijk zagen we terug op 3 en 4. Dankzij Olivier Guillon en Jerome Hurel konden de fransen toch nog een top 5 plaats voor eigen land bemachtigen in het prachtige Versailles.Olivier reed Uladine des Nauves foutloos door de finish in een tijd van 60,21 en Jerome ging met Ohm De Ponthual door de finish in een tijd van 60,29 seconden. De Zweedse Marlin Baryard Johnsson werd vijfde met H&M Second Chance.
 De Belgen reden in deze rubriek enkele nette rondes, maar besloten duidelijk het rustig aan te doen op dag 1.

Zo zagen we bij zowel Olivier Philippaerts die met H&M Legend of Love aan de start kwam als bij Zoe Conter met onder het zadel Irenice Horta op de uitslagen een foutloze ronde genoteerd. Gudrun Patteet bleef met Sea Coast Atlantic ook van het hout, maar reed dan weer nét iets te relax rond waardoor ze een tijdsfout aangerekend kreeg.

Voor de resultaten klik hier