Overwinning voor Nico van der Plaetsen in de kleine Grote Prijs op de tweede dag van de Equi Masters

February 17, 2018

Terwijl in Massenhoven de tweede dag van de Equi Masters wordt afgesloten met een Masters proef en een spetterende ridersparty zijn de winnaars van de kleine Grote Prijs gekend.

Na een spannende barrage waarin de ruiters elkaar keer op keer van de troon wisten te stoten, was het Nico van der Plaetsen die met de winst naar huis keerde. In het zadel van Ultra Blue J sprong hij naar de overwinning in 35.87 seconden. De tweede plaats was voor Elke Appeltans en Antares van ter Hilst. Ook zij maakten geen enkele fout, hun tijd was 36.34 seconden.

Voor Matthias Hens en Jinte was er brons in 36.79 seconden. Dirk Vinckx (Equilline van de Marsweg) en Lien Van Ende (Cita PZ) namen de vierde en vijfde plaats voor hun rekening.

De dag ging van start met een proef over een hoogte van 95cm. Goud was hier voor Katelijne De Preter, die met Landlady een foutloze tweede fase neerzette in een tijd van 22.12 seconden. Het zilver moest gedeeld worden door twee combinaties. Zowel Suzanne Floren met Choki Doki als Peter Thomas met Lonka beëindigden hun tweede fase in 22.59 seconden en lieten hierbij alle balken in de lepels.

Voor Peter Thomas was er met Celena ook nog de vijfde plaats. Hij moest Zoe Takx voorlaten, die met Cancaro Z de vierde plaats voor haar rekening nam.

De ruiters in de 1m05 proef kregen een parcours rechtstreeks op tijd voorgeschoteld. Het was Davy Goris die met Inturana het goud wegkaapte. Hun tijd was 45.22 seconden. Op de tweede plaats volgde Kobe Malisart. In het zadel van Cento van de Ponyhoeve Z sprong hij een foutloze omloop in 46.71 seconden.

Axelle Koninckx bevestigde haar goede vorm van dit weekend door met Maaike 111 het podium te vervolledigen, en dit in een tijd van 47.38 seconden. Voor Tess Oeyen (Jethro) en Nina Tuytelaers (So special) was er ook nog een plaats in de top 5.

Tot slot was er nog de proef over een hoogte van 115cm. Michelle Malisart en Halla waren hier duidelijk de beste met een tweede fase in 25.11 seconden. Zij bleven zo Julie Ooms en Eva voor, die de tweede plaats voor hun rekening namen met een foutloze tweede fase in 26.36 seconden.

Shelsey Berckvens, die we eerder al in de prijsuitreiking zagen, was dit keer goed voor de derde plaats met Futrucia van Beek. Zij vervolledigden hun parcours in 26.44 seconden. Raf Kooremans (La Chica de Muze) en Merel Van Assche (G-Hera-Z) maakten de top 5 compleet.