Olivier Philippaerts pakt vijfde plaats in wereldbekerproef Göteborg, Nicola op 8

February 24, 2018

Olivier Philippaerts heeft zonet een schitterende vijfde plaats bemachtigd tijdens de CSI5*-W in het Zweedse Göteborg. Met de tienjarige BWP-ruin Icos, een zoon van Cicero Z, kreeg hij in de barrage wel vier strafpunten aangerekend, maar slechts twee ruiters hielden het foutloos in deze ultraspannende barrage. De beste van deze twee was de Brit Robert Whitaker. Met Cash Sent (Verdi) kon hij in 37,15 seconden de eerste plaats veroveren.

Stephanie Holmén kwam de eer van de tweede plaats toe. Met Carma (Cardento) kon ze de snelle foutloze tijd van 37,71 seconden neerzetten. De Duitser Marcus Ehning en zijn toppaard Cornado NRW (Cornet Obolensky) hadden de snelste tijd in deze barrage (35,49 seconden), maar kregen vier strafpunten aangerekend. Zij werden zo derde.

Steve Guerdat en Corbinian (Cornet Obolensky) pakten de vierde plaats.

Nicola Philippaerts vergezelde zijn broer in de top tien. Met de elfjarige BWP-ruin H&M Harley vd Bisschop (Dulf vd Bisschop) kreeg hij in de basisomloop één punt voor tijdsoverschrijding, de overige concurrenten hadden elk vier strafpunten of meer. Zo werd Nicola achtste.

Ook François Mathy Jr viel in de prijzen met Uno de la Roque (Numero Uno). Met vier strafpunten werd dit duo twaalfde.

Klik hier voor het volledige resultaat.