Olivier Philippaerts moet Schwizer voor later gaan in Lummen

Olivier Philippaerts moet Schwizer voor later gaan in Lummen
Olivier Philippaert en Ikker (v. Ogano Sitte) waren in goede vorm daarnet tijdens de rubriek direct op tijd over 1.50m op de Longines Spring Classic of Flanders in Lummen. Ze sprongen zich vlak voor landgenoot Jerome Guery naar een mooie tweede plaats. Winnaar Pius Schwizer stond weer eens op eenzame hoogte, hij bleef de twee Belgen bijna twee seconden voor in zijn winnende rit.

Met de 9-jarige BWP hengst wist Philippaerts mooi vlot door het parcours te gaan in de hoofdrubriek vandaag. Het duo stopte de klok op 69.88 seconden en eindigde daarmee als tweede achter de vliegende Zwitser. Schwizer sprong als een getimed uurwerk rond met zijn Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel). Met de 11-jarige ruin vloog hij met Zwitserse precisie door de piste en stopte de klok op 68.05 seconden.

Guery volgt de twee heren met  de Zangersheide hengst Papillon Z (v. Perhaps) in een rit van 70.17 seconden en neemt daarmee de derde plaats op het podium in. Maar hij moest nog wel even oppassen voor Italiaan Paolo Paini. Die naderde de Belg op enkele tienden seconden met de KWPN merrie Clodia CSG (v. Quidam de Revel), maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een vierde plaats.

Spanjaard Pilar Lucrecia Cordon sprong zich naar een fraaie vijfde plaats met de BWP merrie Gribouille du Lys (v. Quaprice Bois Margot). Het duo kwam foutloos over de finish in 70.66 seconden.

Voor België wisten ook Koen Vereecke, Wouter en Pieter Devos zich in e prijzen te rijden. Vereecke sprong met de Darco-dochter Woutland Imagine naar een zevende plaats vlak voor Wouter Devos die met Tonik Hero (v. Ogano Sitte) achtste werd. Pieter deed het ietsje rustiger aan met Claire Z (v. Clearway). Hij kwam na een rit van 75.21 seconden foutloos over de eindstreep en werd elfde met de 9-jarige Zangersheide merrie.

Kijk hier voor alle resultaten.