Nipte prijs voor Jean-Christophe de Grande in Oliva

Nipte prijs voor Jean-Christophe de Grande in Oliva
Voor veel Belgen is het de laatste week vertoeven tijdens de Oliva MET springtour in het Zuiderse Spanje. Deze ochtend kwamen de 6-jarige paarden en de 1.30m CSI3* ruiters aan de start.

In de 1.30m driesterren proef sprong Equnews-ruiter, Jean-Christophe de Grande nog nipt naar de achtste plaats. In het zadel van de 13-jarige Ugo du Manoir de Clavier (President x Goliath Z) kruiste de Grande de eindmeet foutloos in 62,87 seconden.

De Britten bleken oppermachtig in deze 1.30m proef. In het zadel van de 8-jarige BWP-ruin, Jaffar de Bourguignon (Lord Z x Darco) sprong Louise Simpson naar de overwinning in 57,00 seconden. Spanje's Manuel Pinto en de Zangersheide-gefokte Narbonne Z (Nabab de Rêve x Carthago Z) volgde op de tweede plaats in een tijd van 57,22 seconden.

Opnieuw met een Belgisch-gefokte viervoeter strandde een Britse amazone op de derde stek. Alice Watson en In the Mood van het Kriekenhof (Winningmood x Lys de Darmen) sloot het podium af in 58,68 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Kirk Jemma (Carbani) en Pascal Bettschen (Lucandro CH) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG 1.30m CSI3*

Bij de jonge paarden was het net geen prijs voor François MAthy Jr en de sBs'er Floyd Van Schore (v. Indoctro). Na een foutloze omloop in 40,04 seconden moest de Belgische combinatie zich tevreden stellen met de dertiende plaats.

De voerwinning was weggelegd voor Oleg Krasyuk en de 6-jarige KWPN'er Ping Pong (v. Pan Am VDL). Na een foutloze omloop in 29,17 seconden nam het duo ruim één seconde voorsprong op Heiner Ortmann en de KWPN-gefokte Gilly Risk (Spartacus x Numero Uno). De Duitser klokte foutloos af in 30,55 seconden.

Samen met de BWP-gefokte Lucky Star V (Diabeau x Nabab de Reve) strandde Ortmann eveneens op de vierde plaats. De derde stek werd ingenomen door Kenneth Fraham en Newmarket Trooper. Frankrijk's Marie Demonte en Bianca de La Roche (v. Diamant de Semilly) maakte de top vijf af.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN