Joe Whitaker gaat op zijn elan verder in Zuidwolde

Joe Whitaker gaat op zijn elan verder in Zuidwolde
Na zijn succesvolle weekend vorige week op het CSI van Twente is het dit weekend weer de Brit Joe Whitaker die zich bovenaan het klassement weet te kwalificeren. Vorige week werd hij nog tweede in de Grolsch Grote Prijs van Twente en mocht hij een Mercedes Benz mee naar huis nemen. Vandaag staat hij echter opnieuw op het podium, maar ditmaal op het sportcentrum de Wolden in het Nederlandse plaatsje Zuidwolde.

Vanmiddag werd er een 1m40 rubriek tegen de klok verreden waarin hij met Lavarno foutloos en als snelste over de finish kwam in een tijd van 65.59 seconden. Maar niemand minder dan de Nederlandse topruiter Albert Voorn zat hem op de hielen en bleef met een minimaal verschil achter de Brit. Voorn reed naar een prima tweede plaats in 66.01 seconden met zijn Lupicor nakomeling Freebird. Ook de derde plaats ging naar Groot-Brittannië, Tracy Priest eindigde met haar Caristo VDL (v. Silverstone) achter Voorn met 66.10 seconden op de klok.

De Nederlander Harrie Wiering reed zijn Viking naar een vierde plaats, gevolgd door zijn landgenoot Michiel Brusse en zijn Kom la Rondine op de vijfde plaats.

Joy Demuynck was de beste Belgische van het veld. Zij zadelde haar BWP-er Expensif Willyv/h Polderhof (v. Kashmir v/h Schuttershof) met wie ze foutloos door de finish kwam in 69.50 seconden, wat goed was voor een achtste plaats.

 

In de 1m20 rubriek 2-fasen was er een zevende plaats voor Gail Demuynck met de BWP-er Amadee Van Het Slogenhof, terwijl in de 1m30 rubriek tegen de klok er eveneens een zevende plaats was voor Sam Polleunis met Eurli Fravanca.

Klik hier voor alle resultaten