Michael Vreys op één in Sint-Truiden

Michael Vreys op één in Sint-Truiden
Manège Gravenhof in Sint-Truiden ontving dit weekend de jumpingruiters van de KR op haar mooie zandpiste.

Ze gingen reeds op vrijdag van start met Juniors en Seniors A en B. Er gingen 17 combinaties van start waarvan we in de top 5 alleen amazones terugvinden. Dorien Lammens haalde de overwinning met Look Me Do Z in een snelle tijd van 35.88' seconden. Katia Wauters met Fargo Winch deed anderhalve seconde langer over de barrage. Dit leverde haar een knappe 2de plaats op. Op de 3de plaats vinden we Cuavo met in het zadel de amazone Anne Leclaire in een tijd van 383' seconde. Op de 4de plaats vinden we Celine Scherpenbergh met Fille in 39.02' seconden. De top 5 sluiten we af met Tifanny Vansweevelt in 42.78' seconden.

Nadien kwamen er 26 4- jarigen aan de start. Hiervan sprongen er 14 een foutloze omloop. Bij de 5- jarigen sprongen er 10 combinaties van de 35 starters een foutloze omloop en bij de 6- jarigen deden 4 combinaties van de 35 het dubbel foutloos.

Op zaterdag was er een manche van het kampioenschap Senior A. Ook hier ging een amazone met de beker naar huis. Het was Dorothy Paque met Virtuality die hiervoor zorgde. Ze deed dit in een tijd van 60.11' seconden. Op de 2 de plaats vinden we Sabrina Geerkens met Taubersreve Z in een tijd van 61.36' seconden. Ruim 4 seconden later kwam Celine Scherpenbergh over de finish met Buddy Z. Op de 4de en 5de plaats vinden we Michael Mewissen met Kicki Van 't Broekend in 68.7' seconden en Johan Ooms met Partytime in 70.28' seconden.

Op zondag ware alle ogen gericht op de grote prijs. Deze werd verreden onder een stralende zon. Er ging 16 combinaties van start waarvan er 8 doorstoten naar de barrage.

Michael Vreys mocht de beker in ontvangst nemen. Hiervoor deed hij een beroep op Indigo v/h Lindehof. Deze combinatie reed de barrage in een tijd van 34.36' seconden. Michael was ook in de basisomloop de snelste ruiter. Op de 2de en 3de plaats vinden we dezelfde ruiter. Jens Vandenberk behaalde met Amex Z de 2de plaats in een tijd van 34.64' seconden. Voor de 3de plaats bleef hij iets langer in de piste, namelijk 35.74' seconden. Daarvoor deed hij beroep op Elona- G. Jorne Schroyen met Zyracara S zag zijn kans op de overwinning verdwijnen toen Zyracara een balk in het zand liet vallen. Hetzelfde overkwam Gregory Vos met Halletro van 't Schanshof. Hun tijd van 37.27 bracht hen toch nog op de 5de plaats. Met ook een springfout en in exact dezelfde tijd stond Ben Thiry met Caretano Girl Z ook op de 5de plaats.

Zondag is het Woutershof te Kuringen de gastheer.

Klik hier voor alle resultaten.