Michael Jung wint Wereldbekerproef in Göteborg, tijdsfoutje voor Olivier Philippaerts

February 22, 2018

De Duitse eventing-, en ondertussen ook springlegende, Michael Jung heeft zonet de CSI5*-W 1,40m gewonnen in Göteborg. Hij ging in deze proef aan de slag met de tienjarige Westfaalse merrie fischerChelsea, een dochter van Check In x Argent. In deze rubriek tegen de klok kon de olympisch goudwinnaar de finish in 55,13 seconden bereiken.

Die tijd bleef voor alle anderen onhaalbaar. De Zweedse Cornelia Rylén en Rasputin kwamen met 58,37 seconden nog het dichtst bij en werden tweede, maar zij voelden de hete adem van Robert Whitaker en Noble Warrior (Warrior). Whitaker werd derde in 58,81 seconden. Ook op de vierde plek kon Zweden haar stempel zetten. Evelina Tovek en de Zweeds gefokte Mill’s Sheridan (Empire) bleven een halve seconde voor op de Noor Geir Gulliksen met VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot).

Ook Olivier Philippaerts en zijn negenjarige KWPN-hengst Extra (Berlin) bleven van het hout. Enkel kregen ze een strafpuntje voor tijd aangerekend voor hun tijd van 72,94 seconden. Zo werden ze 19de. Broer Nicola en H&M Harley vd Bisschop (Dulf vd Bisschop) lieten ook alle balken in de lepels, maar werden 24ste met twee strafpunten.

Klik hier voor het volledige resultaat.