Liesje Vanderwegen wint 'Prijs Equnews' op eerste dag Azelhof Springtour

Liesje Vanderwegen wint 'Prijs Equnews' op eerste dag Azelhof Springtour
Op de eerste zonnige dag van de Azelhof Springtour in Lier werd naast de rubrieken voor jonge paarden ook op tweesterren niveau gesprongen. Deze ruiters mochten een parcours over hoogte van 1.30m rijden in de Derby Arena. De proef werd opgesplitst in twee delen.

Het was Liesje Vanderwegen die in de 'Prijs Equnews' naar de winst reed met de bruine merrie Grease van 't Prinsenveld (v. Casario II). Vanderwegen moest al vroeg in de proef binnen, maar wist tot het einde van de proef aan kop te staan. Simon Morssinkhof werd tweede met de achtjarige Notre Star Z (v. Numero Uno). Max Sebrechts maakte de top drie compleet met de bruine merrie Ad Blanez (v. Unaniem).



In het eerste deel ging de winst naar de Franse amazone Zoe Muller die de overwinning behaalde met de achtjarige merrie Vergonne De Blondel (v. Lauterbach). Muller kwam foutloos door de twee fasen special in een tijd van 34.18 seconden. Ze was zo een seconde sneller dan onze landgenoot Benny Naessens. Deze ruiter kwam met de Nonstop-dochter Just In Time na 35.25 seconden door de chrono zonder een fout te maken. Andries Petrovas eindigde op plaats drie met Elton John. Voor hun noteerden we nul strafpunten in 35.36 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Audrey Geiser met Extra Strong (v. Diamant De Semilly) en Louise Van Laer met Canny Blue (v. Mr. Blue). Zij finishten in respectievelijk 35.54 seconden en 36.06 seconden.