Laurie Leonard grijpt ene na andere overwinning in Chapelle aux Sabots

Laurie Leonard grijpt ene na andere overwinning in Chapelle aux Sabots
Op Waalse bodem strandde de GHCR afgelopen weekend in Chapelle aux Sabots. Op zaterdag stonden de hoogste hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.25m. Daarbij sprong Laurie Leonard naar de overwinning in het zadel van Quetsche du Breau (v. Apache d'Adries ). De combinatie was de snelste van de vier foutloze barrage omlopen. Met een finish in 34,88 seconden bleef Leonard net geen twee seconden voor op Estelle Gagliardini in het zadel van de Albion Du Chene Brule-zoon, Tino De La Chaussee.

Na een chrono in 36,52 seconden ging het duo voor op Nicolas Cruls met onder het zadel de Chin Chin-dochter, Cleo vd Windeweg Z. Quentin Lambotte (In the Mood) en Jelle Limbourg (Dreamer) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Voorafgaande de 2* GHCR-proef sprong Laurie Leonard reeds naar de winst in de regionale 1.25m proef met de sBs'er Diva Ste Hermelle (v. Douglas). De combinatie bleef ruim voor op Tolga Aksoyek met Goliath Stormwind. Leonard klokte foutloos af in 32,92 seconden terwijl Aksoyek en de Winningmood van de Arenberg -ruin stopte de klok in 37,98 seconden. Filip Lacus en Unique des Remparts vervolledigde het podium.

Op zondag was de verrassing reeds verdwenen toen Laurie Leonard haar derde overwinning van het weekend greep. De amazone sprong ditmaal naar de overwinning met Havane des Bruyeres (v. Don Quichot). Ze bleef ongeveer één seconde voor op Caroline Delgoffe met Deo. In het zadel van Izzie Du Hameau du Bois sprong Leonard eveneens naar de derde plaats.

jum