Koen Vereecke en Gudrun Patteet in top tien Lons Le Saunier

Koen Vereecke en Gudrun Patteet in top tien Lons Le Saunier
In het Franse Lons Le Saunier vindt dit weekend een driesterren concours plaats. Heel wat Belgische ruiters en amazones zakten naar deze locatie af om er deel te nemen aan de wedstrijd. Vandaag wisten enkele van hun zich al in de kijker te rijden. Zo was er in de CSI3* 1.40m al een vierde plaats voor Koen Vereecke en een zesde plaats voor Gudrun Patteet.

In deze proef over twee fasen ging de volledige top drie naar gastland Frankrijk. Nicolas Deseuzes was de winnaar met de twaalfjarige Razzia Des Sables (v. Zandor Z). Zij bleven over de twee fazen foutloos en dit in 28.27 seconden. Julien Gonin werd tweede met Une Etoile Landaise (v. Balougran). Voor hun noteerden we nul strafpunten in 28.67 seconden. Jean Luc Mourier maakte de top drie compleet met zijn Alejandro (v. Empire). Dit duo kwam door de chrono na 29.02 seconden.

Koen Vereecke eindigde dus op de vierde plaats met de achtjarige Diadarco van Evendael Z (v. Diamant De Semilly). Zij wisten eveneens de nul op het scorebord te houden, maar dan in 29.35 seconden. De Fransman Benoit Cernin werd nog vijfde met Unamour Du Suyer (v. Calvaro). Voor Gudrun Patteet en de negenjarige Sea Coast B52 F Z (v. Bamako De Muze). Deze Belgische combinatie bleef foutloos in 29.69 seconden.

Eerder op de dag was er al een zesde plaats voor Celine Schoonbroodt-De Azevedo bij de zesjarige paarden met Granada (v. Casall). Onze landgenote en de KWPN'er bleven in deze proef tegen de klok foutloos in een tijd van 71.79 seconden.

De winst in deze proef was voor Charles Henri Ferme en de Selle Français merrie Babilonia De La Bride (v. Nervoso). Zij kwamen al door de finish na 64.71 seconden. Verder in de top drie zagen we Etienne Bouchet met Bandit En Verbonne (v. Romando De L'abbaye*hn) en Nicolas Deseuzes met Davignon KDW Z (v. Diamant De Semilly). Zij bleven beiden foutloos en dit in respectievelijk 67.69 seconden en 68.10 seconden.

Klik hier voor de resultaten.