Kim Colaers is de winnares van de grote prijs van de VOR jumping.

Kim Colaers is de winnares van de grote prijs van de VOR jumping.
In de Kraal in Zandhoven werd vorig weekend de 4-daagse VOR jumping verreden. Er stonden een heel aantal verschillende proeven op het programma samen met een aantal proeven voor de jonge paarden.

Op de tweede dag van de jumping stonden er een hele reeks gewone proeven op het programma, de proef over een hoogte van 95 cm werd gewonnen door Hendrickx Emilia en haar Gentle (v. Warkant van 'T Gestelhof), ze beëindigden hun barrage in een tijd van 33.99 seconden. In de 1.05m was Gina Van den Dries de snelste met haar Modena S, hun chrono tikte af bij een tijd van 29.89 seconden.

De proef over een hoogte van 1.15m werd gewonnen door Joke Van Inderdael en haar Dagano Van Den Achterste Dries (v. Nagano), ze beëindigden hun parcours in een tijd van 32.51 seconden. De 1.25m proef van de tweede dag was de laatste proef die dag en werd gewonnen door Nico Van Der Plaetsen en zijn Ultra Blue J (v. Mr Blue), hun chrono tikte af bij een tijd van 30.55 seconden.

De derde dag van deze jumping werd geopend met een proef over een hoogte van 95cm, deze werd gewonnen door Caro Pauwels met onder het zadel Jappelou, ze kwamen naar de finish bij een tijd van 29.93 seconden. De 1.05m die dag werd gewonnen door Bert Mathijs en zijn paard Born to be wild (v. Ukato), hun tijd bedroeg 29.78 seconden.  In het 1.15m was Joke Van Inderdael opnieuw de snelste met haar Dagano Van Den Achterste Dries (v. Nagano), hun tijd bedroeg 29.29 seconden, ruim 2 seconden sneller dan de tweede combinatie.

Die dag werd ook afgesloten met een 1.25m-hoge proef en hier was de winnaar Shirley Maes en haar Guantanamo van de Steenbeek (v. Flamenco de Semilly), hun tijd bedroeg 31.33 seconden, wat ongeveer 30 honderdsten sneller was dan de tweede combinatie.

De vierde dag werd opnieuw geopend door een 1.05m proef, hierin was Marijke Pops de snelste met haar Camirez, zij beëindigden hun parcours in een tijd van 28.17 seconden. De 1.15m proef werd gewonnen door Ulrike Jochems en haar C'est Elle Z (v. Chin Chin), ze bereikten de finish in een tijd van 64.17 seconden.

De grote prijs die op het programma stond die dag werd gewonnen door Kim Colaers en haar paard C. Amelusina R20 (v. Mermus R), ze beëindigden hun parcours in een tijd van 34.88 seconden. De tweede plaats werd ingevuld door Pieter Kenis en zijn Kenya Van De Kleinheide (v. Thunder VD Zuuthoeve), hun tijd was 35.03 seconden. Plaats 3 werd ingenomen door Luc Peeters en zijn Faldiano (v. Heartbreaker), ze bereikten de finish in een tijd van 35.37 seconden.

Voor meer resultaten klik hier.