Jumping Antwerpen: Constant Van Paesschen beste Belg in eerste CSI5* rubriek

Jumping Antwerpen: Constant Van Paesschen beste Belg in eerste CSI5* rubriek
In Antwerpen stond deze avond nog één proef op het programma: de 1m50 van de 5-ster competitie. In deze rubriek kregen ruiters ook de kans om zich te kwalificeren voor de JumpingClash Challenge die later deze week verreden zal worden. De beste vier ruiters van de proef van vandaag, mogen aantreden in deze JumpingClash Challenge die tegen vier seeded riders gereden zal worden.

De winst ging naar de Italiaan Emanuele Gaudiano. Met Chalou (v. Chacco-Blue) onder het zadel, bewees hij nog maar eens waarom hij één van de snelste ruiters van het moment is. Hij reed een foutloze omloop in 67,35 seconden. Deze tijd was ruim een seconde sneller dan die van Pedro Veniss. Hij legde met For Felicia (v. For Pleasure) een mooie nulronde af in 68,55 seconden. Constant van Paesschen werd de beste Belg op de derde plaats. Hij klokte met Calore van de Helle (v. Casall) af in een tijd van 68,62 seconden.

Patrice Delaveau was de vierde en laatste ruiter die zich wist de kwalificeren voor de Jumping Clash. Hij sprong een mooie nulronde met Aquila Hdc (v. Ovidius) in 68,82 seconden. Dayro Arroyave en Uppercut Libellule (v. Jarnac SF) eindigden op de vijfde plaats.

Ook onze landgenoot Gilles Thomas zette een knappe prestatie neer. Met Conaro (v. Con Capitol) onder het zadel eindigde hij op de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten