Joyce Van Damme duidelijk de snelste bij de HROV te Melsele

Joyce Van Damme duidelijk de snelste bij de HROV te Melsele
In het Oost- Vlaamse Melsele waren de HROV ruiters afgelopen weekend te gast op de Singelhoeve. Het waren voornamelijk de ponyruiters die aan de start verschenen. Voor de paarden werden de lagere parcours gebouwd.

In de hoogste ponyproef, die van 1m, traden 7 ruiters aan. Er slaagden 2 ruiters niet in om de barrage te bereiken. De overwinning ging naar Manon De Corte en Athena du Chesselet. Zij eindigden de barrage in een zeer snelle tijd van 26.39 seconden. Als 2de kwam Brecht Gordier met een ruime achterstand over de eindstreep. Contesse en Brecht finishte in 29.01 seconden. Chloe Dewilde zag Donna 1 springfout maken en hun chrono van 26.69 bracht hen in plaats van de 2de de 4de plaats op. Manon De Corte had nog een 2de ijzer in de barrage. Maar met Amber Eclipse kreeg ook Manon een springfout en zijn tragere chrono van 29.16 leverde de 5de plaats op.

Het hoogste parcours voor de paarden stond gebouwd op een hoogte van 1.10m. Van de 16 starters bereikten er 4 de barrage. De snelste hier was de amazone Joyce Van Damme met Miss Impossible. Het was dus duidelijk niet onmogelijk om te winnen met 1 springfout maar met de snelste chrono in 46.96 seconden. Net daar achter kwam het duo Acrobat Van De Molenkouter en Eddy Steels over de eindstreep. Groot was de ontgoocheling bij Eddy toen hij naar de chrono keek, 47,00 seconden. Ook Eddy liet 1 springfout noteren. Dorien Verplancke kreeg samen met haar paard Toccata II af te rekenen met 1 springfout en 1 strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. Met 5 strafpunten eindigden ze knap 3de. Delphine Beck verscheen met haar Cactus Z niet meer in de barrage, waardoor ze op de 4de plaats eindigden. De top 5 sluiten we af met de snelste 4 punter. Dit keer was dat Charlotte Baukeland met Cache Cache in 68.63 seconden.

Dit weekend vinden we de HROV ruiters terug op stal Hidalgo te Maldegem.

Klik hier voor de resultaten