Jos Verlooy, Constant Van Paesschen en Judy-Ann Melchior imponeren tijdens Valence's hoofdrubriek.

Jos Verlooy, Constant Van Paesschen en Judy-Ann Melchior imponeren tijdens Valence's hoofdrubriek.
In totaal waagden 48 combinaties zich aan de 1.50m hoofdrubriek in Valence. Het parcours van deze Longines Ranking proef en Grand Prix kwalificatie stond pittig, maar fair.

De eerste Belgische die een foutloze omloop presteerde was Judy-Ann Melchior in het zadel van Ailina (v. Chico's Boy). Melchior kocht de 11-jarige merrie twee weken na de CSI5* in Antwerpen, eerder dit jaar, aan (lees hier). De combinatie klokte foutloos af in 74,07 seconden.

Ook voormalig Wereldkampioen, Philippe Le Jeune en Cadeau de Muze hielden het hout in de lepels. Echter noteerde de combinatie één tijdsfout. Ook Jos Verlooy en zijn vertrouwde Domino (v. Thunder vd Zuuthoeve) hield het foutloos. Verlooy en de 14-jarige BWP-ruin kruiste de eindmeet in 67,42 seconden.

Constant Van Paesschen en zijn vertrouwde Carlow van de Helle (v. Caretino) klokte foutloos af in 78,42 seconden.

Belgen grijpen prijzen

Uiteindelijk was de overwinning voor Beezie Madden met Breitling Ls. De Amerikaanse sprong naar de winst in 65,32 seconden. Madden werd opgevolgd door Emanuele Gaudiano (Chalou) op de tweede plaats en Ben Maher met Diva II op drie. Jos Verlooy haalde de zesde plaats in deze rubriek en noteerde zo het beste Belgische resultaat.

Klik hier voor de resultaten