Jonas Vanhollebeke en Cedric Desimpel ruiters van de dag tijdens WVRF New Flandria Ranch

Jonas Vanhollebeke en Cedric Desimpel ruiters van de dag tijdens WVRF New Flandria Ranch
Zondag werd in de New Flandria Ranch in Torhout door de subregionale WVRF een wedstrijd georganiseerd met een stralend zonnetje.

Zowel voor de ponies als voor de paarden waren een proeven tot een hoogte van 1m10. De grote winnaar bij de ponies was Cedric Desimpel, die zowel de overwinning in het 1.10 als in de meter op zijn naam mocht schrijven.

In de 1.m10 rubriek bezette hij zowel de eerste als tweede plaats. Met zijn pony Lizi Van De Bochten wist hij als enige foutloos te blijven in deze proef en dus ook de overwinning te behalen. Met Iris werd hij tweede door een foutje in het basisparcours.

Ook in de meter was Cedric de te kloppen man met Lizi Van De Bochten. Hier was hij de snelste van de 6 ruiters in de barrage met een tijd van 28,23 seconden.

Op de tweede en vierde plaats zagen we hier Emma Heyndricks die met Luna van d'oude oven en Igor vaak in de prijzen valt. Met Luna van d'oude oven wist ze in 33,88 seconden foutloos te blijven en met Igor ging ze door de meet in 31,25 seconden, maar hier tikte ze een balk mee uit de lepels.
Op de derde plaats zagen we Debruyne Imke die met Miss Hollywood de aller snelste was met een tijd van 27,6 seconden maar spijtig genoeg een springfout kreeg.

Bij de paarden was het Jonas Vanhollebeke die met Kyara Vd Heksehoeve Stal Dhc in de hoogste reeks naar de overwinning sprong. In een tijd van 34,64 was hij net sneller dan Heremans Daisy, die met Hacha vd Heksehoeve Stal DHC over de meet ging in 35,03 seconden.
David Van Tomme vult de top 3 aan met Enya in een tijd van 36,49 seconden.

In de 1.00m rubriek was de te kloppen man dan weer Maxim Cruydt die zowel plaats 1 als 2 bezet hield. Met Iris Gamay Deleersnijder was hij het snelst in een tijd van 27,14 seconden en ook met Gatina Mury-marais Z bleef hij foutloos (28,06 seconden)

De snelheidsduivel van deze proef was Lisa Bejster die met 3 paarden sneller was dan Maxim, maar bij alle 3 een pechbalkje had.
Zo wist ze zowel met Zero-one W als met Kai Mook - W als met Sylvester onder de tijd van 27,14 seconden te blijven waarmee ze op plaats 8, 9 en 10 kwam.

Resultaten vind je hier.

Of kijk ook www.westvlaamseruiters.be voor mee nieuws over de regio west-vlaanderen.