Jeroen Appelen, Niki Geenens en Jeroen De Winter blinken uit in VOR Azelhof

Jeroen Appelen, Niki Geenens en Jeroen De Winter blinken uit in VOR Azelhof
Terwijl het Azelhof zich klaarmaakt voor zijn tweede internationale wedstrijd van het seizoen trainde Jeroen Appelen alvast voor zijn mogelijke overwinning op internationaal niveau.  Appelen sprong op zondag naar de winst in de 1.25m regionale VOR Grote Prijs.

In totaal  kwamen 16 combinaties terug voor de barrage op regionaal niveau. Appelen en de 11-jarige Grappeloup van het Reenhof snelde naar de overwinning in 33,16 seconden. De combinatie werd gevolgd door lokale springruiter, Matthias Hens in het zadel van Jinte (v. Clinton). Hens en de 8-jarige merrie klokten foutloos af in 33,99 seconden.

Leonie Peeters volgde op de derde plaats met de 8-jarige Quaresmas. Peeters kruiste de eindmeet in 35,89 seconden en ging zo nipt Nico Van der PLaetsen met Ultra Blue J vooraf. Leonie Peeters werkte bovendien de top vijf af in het zadel van de Zangersheide-gefokte Calva Z.

Op zaterdag was het Nina Peters die de 1.25m winst op haar naam schreef. Op de rug van Hope van het Krekelhof (v. Chin Chin) snelde ze naar de overwinning met nog geen halve seconde voorsprong op Niki Geenens. Peeters stopte de klok in 59,44 seconden. Geenens en Helios vd Spelonckhoeve (v. Dulf vd Bisschop) finishte haar ronde in 59,88 seconden. Het podium werd afgewerkt door Bert Linten met Dutch.

De combinatie werd opgevolgd door Sander Kenis (Elite d'Edouard Joly) op vier en Sofie Janssens (Anybody) op vijf.

Ook op vrijdag werd er over een hoogte van 1.25m gesprongen. Toen was het Jeroen De Winter die de winst greep in het zadel van Krezip DH. Samen met de Va-Vite-zoon klokte hij af in 32,76 seconden. Michael Korompis en Derona van Beek (v. Vigaro) volgde op de tweede plaats in 33,02 seconden. Jen Wuyts strandde op de derde plaats met Evilet Van Beek.

De top vijf werd afgewerkt door Jeroen Appelen (MB Van Het Hobos) op vier en Liesje Vanderwegen (Doug) op vijf.

1.15m
1. Danny Van Es - Sico V
2. Ellen De Swert - Edelweis S
3. Sharon Janssens - Cherie

1. Niki Geenens - Gazelle van de Vaelenberg
2. Axelle Druyts - Boalt Grandanto
3. Jorn Havermans - Hummer D'avena Hombre

1.05m
1. Marijke Pops - Camirez
2. Caro Pauwels - Ajamo
3. Nicky Scheirs - Cobalt

1. Tessa Heylighen - Bonita van de Zeilhoek
2. Mitch Van Loo - Bellis Perennis
3. Leen Van Thielen - Falouche

0.95m
1. Sharon Janssens - Prince Optimus DH
2. Caro Pauwels - Jappelou
3. Kasper De Boeck - Lars van het Juxschot

1. Michael Eneman - Ilja van de Vinusakker
2. Steffi Van Audenhoven - Appie
3. Michael Eneman - Crystale
KLIK HIER VOOR ALLE UITSLAGEN