Ignace Philips niet te stoppen in Madrid

May 19, 2017

Zojuist was het Ignace Philips die met overmacht de CSI1* invitational rubriek op de LGCT in Madrid op naam schreef. In de ruriek over twee fasen had de Belg eerst an een tweede plaats weten te veroveren met Dream di San Patrignano (v. Come On). Maar met zijn tweede paar Jidona v. Dingenshof (v. Chacco Blue 3) wist hij op de valreep toch nog naar de overwinning te springen.

Één honderdsten van een seconden sneller als de Spaanse Pedro Antonio Mateos Bernaldez kwam Philips over de finish met de 8-jarige Chacco Blue-dochter. Het was genoeg voor de overwinning en daarmee verwees hij de thuisruiter die de 9-jarige merrie Uni d’Helby gezadeld had naar de tweede plaats.  Ook met zijn Come On-merrie Dream Di San Patrignano gaf Philips niet veel weg ten aanzien van de concurrentie.  Het duo kwam met een rit in 24.15 seconden slechts 0.03 seconden later over de finish als de nummer twee en werd derde.

Paloma Jimenez-Carmona Gonzalez sprong met de Diamant de Semilly-dochter Sherie Start naar e vierde plaats. Zij klokten een rit van 25.46 seconden en waren daarmee ruim een seconden sneller als Eric van der Vleuten. De Nederlandse topruiter die sinds vorig jaar weer helemaal de smaak te pakken heeft stuurde zijn Zangersheide merrie Quivive S Z (v. Quasimodo Z) in 26.60 seconden naar de vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.