GP MET: Van Paesschen legt het af tegen Janne Friederike Meyer-Zimmermann en Goja

March 19, 2017

De hele week presteren de Belgische combinaties al goed in Spanje op verschillende “Spring Tours”.  In Oliva Nova op de  Mediterranean Equestrian Tour is het tijdens de afsluitende Grote Prijs over 1.45m ook weer raak. Constant Van Peasschen moet slechts de Duitse amazone Janne Friederike Meyer-Zimmermann voor laten gaan.  Nederlander  Gerco Schröder werd derde en Dominique Hendrickx sprong zich naar een vierde plaats.

Een spanne strijd barstte los in de afsluitende Grote Prijs van de MET Tour III vandaag. Met 16 combinaties in de barrage van het Van Peasschen en de Holsteiner Compadre van de Helle (v. Casall) die tot de laatste combinatie aan de leiding gingen. Geen ruiter wist onder de tijd van 48.97 seconden te schieten die de hij met de Casall-zoon op de klok had gezet.

Maar toen kwam daar als allerlaatste de Duitse Meyer-Zimmerman en haar top BWP ruin Goja (v. Wandor van de Mispelaere). Op volle toeren begon het duo aan de barrage rit om de tijd van Van Paesschen vervolgens helemaal aan flarden te rijden met een foutloze rit in 45.31 seconden.

Daarmee troeft de amazone vier mannelijke buren af.  Want naast het feit dat ze Constant naar de tweede plaats verwijst zit Gerco Schröder zijn tweede plek  veranderen in een derde plaats. De Oranje ruiter kwam met Glock’s Lausejunge in 49.32 seconden over de eindstreep. Hij was daamee een tikje snelle als Dominique Hendrickx die net buiten het podium eindigde met Bacardi Les Hauts (v. Rexar du Houssoit).

Willem Greve  moest op zijn beurt ook “onderdoen” voor de  blondine uit Duitsland. Hij maakte op in een rit van 50.77 seconden met Zypria S (v. Canruto) de top vijf compleet.

Eerder op de ochtend in de 1.30m Gold Tour was het ook al Dominique Hendrickx die flink van zich liet horen.  Hij werd derde achter de Nederlandse amazone Stefanie Heins. Beide “landrotten” moeten de Britse eilandbewoner Jamie Wingrove voor zich dulden. De Brit zette met de KWPN’er Dumolga (v. Conterno Grande) de onverslaanbare tijd van 61.26 seconden op het scorebord.

Heins klokte 63.33 seconden met Dyantha V (v. Lupicor). Daarmee was ze twee honderdsten sneller als Dominique Hendrickx uit België. Hendrickx was op zijn beurt weer één tienden sneller  met de sBs’er Conventa (v. Kashmir Van Schuttershof) als Kirsten Rikkert en Colandro 4 (v. Colander), die in 66.44 seconden de vierde plaats pakte.

Kijk hier voor alle resultaten.