Gilles Nuytens naar de overwinning in Moorsele

Gilles Nuytens naar de overwinning in Moorsele
Het internationaal programma in Moorsele gaat verder en dat met een Belgische overwinning. Voor aanvang van de 1.45m Longines Ranking sprong Gilles Nuytens naar de overwinning in de 1.30m. Nuytens stond aan leiding van een Belgisch podium. Op de rug van Mama Mia Picobello Z (v. Mr. Blue) sprong Nuytens naar de overwinning in 35,70 seconden.

Frederik Cattebeke volgde op de voet met onder het zadel Zirikit (v. Berlin). Na een finish in 37,16 seconden bleef Cattebeke voor op Nadège Janssen met Angstrom.

Net buiten het podium volgde Jolien Maenhaut met de Vigo d'Arsouilles-nazaat, Forever van't Hofken op de vierde plaats. Joanne Sloan-Allen en Championes vervolledigde de top vijf.

Ook in de 1.35m rubriek liet Maenhaut van zich horen. De Oost-Vlaamse moest echter Alexia TYberg met Quick Boy Du Lys en Katrien Nijs voor zich dulden. Yberg haalde de winst in huis na een foutloze omloop in 38,36 seconden. Katrien Nijs strandde op de tweede plaats met Ilya van het Migroveld terwijl Jolien MAenhaut met Gondor van t Ongereet het podium afwerkte.