Gerco Schröder wint Nederlands Kampioenschap

Gerco Schröder werd zojuist Nederlands kampioen bij de senioren na een zenuwslopende finale op CH Mierlo.

Gerco Schröder werd zojuist Nederlands kampioen bij de senioren na een zenuwslopende finale op CH Mierlo. Met een verschil van slechts 0,28 strafpunten eindigde Eric van der Vleuten op de tweede plaats.



Na de eerste manche van het laatste onderdeel van het NK springen voor senioren werd duidelijk dat het een spannende eindstrijd zou worden. Leider van het klassement Gerco Schröder maakte een springfout met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert), waarmee hij zijn eerste vier strafpunten van het toernooi noteerde. Ook Eric van der Vleuten ging met VDL Groep Kaïd op één sprong de mist in, waardoor het duo op 4,28 strafpunten kwam te staan. Het verschil met titelverdediger Jeroen Dubbeldam werd daarmee heel klein. Dubbeldam bleef foutloos met BMC van Grunsven Simon (v. Mr. Blue) en stond op een totaal van 5,02 strafpunten.



Eric van der Vleuten VDL Groep KaidIn de tweede manche hielden zowel Schröder als Van der Vleuten het hoofd koel en bleven ze beiden foutloos. Voor Dubbeldam liep de wedstrijd minder rooskleurig af. hij kwam ten val in het parcours. Het brons ging hierdoor verrassend naar Jochen Munsterhuis en zijn paard Munsterhuis Sportcars Peanuts. Hij noteerde vanmiddag vijf strafpunten in de eerste manche en één tijdfoutje in de tweede manche. Eigenlijk was het zelfs Van der Vleuten die derde werd met VDL Groep Utascha SFN, maar een ruiter mag tijdens het NK slechts eenmaal op het podium eindigen.



"Het was een hele strijd, mede vanwege de weersomstandigheden, en toen we met z'n allen onder de tent stonden te schuilen wisten we het ook even niet meer. Mijn paard heeft natuurlijk gedurende alle vier de wedstrijdonderdelen super gepresteerd. Even leek het er op dat we in de tweede manche in moeilijkheden zouden komen, toen New Orleans tussen de eerste en tweede hindernis even begon te bokken. Dat doet hij wel eens vaker als hij in een jolige bui is. Maar gelukkig wist ik vroeg genoeg weer de controle terug te krijgen, waardoor we nergens echt in moeilijkheden kwamen," reageerde Schröder tevreden. Van der Vleuten sprak vol lof over de winnaar. "Gerco is de terechte winnaar. Hij zegevierde al in het jacht en heeft de leiding niet meer uit handen gegeven." Zelf was hij ook uitermate tevreden met het zilver.



De onverwachte bronswinnaar Munsterhuis was dolblij. "Ik ben vast en zeker net zo blij met mijn derde plek als Gerco met zijn eerste. Voor dit kampioenschap hoopte ik op een plek bij de eerste zes en dat is gelukt. Ik ben in het jacht aanvallend begonnen, want ik wilde mezelf niet het verwijt gaan maken dat ik in die openingswedstrijd kansen had laten liggen. Toch wil ik vanuit de grond van mijn hart alle eer aan mijn paard Peanuts geven, want die heeft in alle onderdelen van dit kampioenschap zijn uiterste best gedaan." Ook Rob Ehrens reageerde zondag na afloop tevreden. "Ik heb ook nu weer veel goede ruiters aan het werk gezien en vele goede paarden. Mijn complimenten aan Jochen Munsterhuis, hij heeft me echt in positieve zin verrast. Morgen ga ik in mijn kantoortje zitten met alle puzzelstukjes, om een goede planning te maken richting Top League wedstrijden en het WK." (bron.: horses.nl)