Frederik Cattebeke subliem naar de overwinning in Moorsele

January 26, 2018 Edit This

Na een geslaagde internationale editie was er opnieuw regionale topsport op het Zilveren Spoor op donderdag. In de 1.30m kwalificatie voor de kleine Grote Prijs wist de West-Vlaamse springruiter, Frederik Cattebeke de concurrentie achter zich te houden. Een totaal van drie duo’s hielden de timer tussen de 59 en 60 seconden. Op de rug van de 11-jarige Henco (v. PKZ Contact van de Heffinck ) hield Cattebeke Philippe Vandoorne en Jimmy Vandeven achter zich.

Vandoorne volgde op de tweede plaats in het zadel van de Indoctro-dochter, Iris van Schraevenacker. Jimmy Vandeven strandde op de derde stek met Vitavie (v. L’Amour du Bois ). Net buiten het podium zette Koen Vereecke zijn goede vorm van de voorbije weken verder.

Met onder het zadel Copiapo Z bleef Vereecke Joy Demuynck met Joy’s Dreamgirl voor.

Jimmy Vandeven steeds in de prijzen

Marc-Antoine Deroite is kind aan huis op het Zilveren Spoor. Deroite greep nogmaals de overwinning, ditmaal in de 1.20m rubriek. Samen met Tamalou klokte hij foutloos af in 60,95 seconden en bleef zo nipt voor Jimmy Vandeven met Arris. De combinatie kruiste de finish in 61,33 seconden. Stephan Vandewalle vervolledigde het podium met F-la Belle Z.

Jimmy Vandeven zijn glimlach duurde een volledige dag. De 1.10m proef kwam op naam te staan van de lokale springruiter. Samen met Magic snelde hij er naar de overwinning met net geen vier seconden voorsprong op Isabel Debeuf. Debeuf en Ines werden opgevolgd door Barbara Gillot met Queen.

In de 1.00m rubriek bleef Chantal Coutant (Champagne Soleil Z) voor op Jimmy Vandeven (Best Off) enn Laura Haaze (Vesione DB).

Klik hier voor de resultaten