Finalisten bij de 5 en 6-jarigen zijn nu ook bekend op het BK

Finalisten bij de 5 en 6-jarigen zijn nu ook bekend op het BK
 

Gisteren ging alle aandacht op het Belgisch kampioenschap voor jonge springpaarden uit naar de prestaties van de 5- en 6-jarigen, te beginnen met de 5-jarigen.

Op woensdag was al een eerste deel van deze leeftijdsklasse aan de beurt geweest voor de tweede ronde, en de tendens was eerder negatief want maar weinig paarden slaagden erin een tweede foutloze omloop neer te zetten, wat de voorwaarde is om mee te mogen doen aan de finale. De prestaties van gisteren waren gelukkig beter, en van de 85 foutlozen na de eerste ronde (op een totaal van 210 paarden), telden we er na de tweede ronde 46 die dubbel foutloos waren gebleven (in totaal 89 in deze tweede ronde). Deze paarden zullen dus deelnemen aan de finale die door zal gaan op zondag, voor de felbegeerde titel van Belgisch Kampioen van de 5-jarigen. Om alle resultaten te kennen van de 5-jarigen, klik hier.

Na de 5-jarigen was het tijd voor de 6-jarigen die eveneens hun tweede ronde moesten afleggen. We mochten in deze klasse absoluut een zeer hoge kwaliteit sportpaarden aanschouwen. Niettemin wisten van de 76 op 182 foutlozen na de eerste ronde slechts 35 paarden opnieuw foutloos te blijven en de finale zal dus doorgaan tussen deze 35 paarden. Om alle resultaten te kennen van de 6-jarigen, klik hier.

 

Vandaag staat er op het programma :

Buitenpiste

5-jarigen – Troostprijs

7-jarigen – 2de manche van de Beker van België

Binnenpiste :

2-jarigen : model en gangen en vrijspringen

Veulens optie dressuur