Femke D’Hoore regeert met ijzeren vuist in Oost-Vlaanderen

February 1, 2018

De Oost-Vlaamse Femke D’Hoore heeft  een schitterend weekend achter de rug. Op Zaterdag sprong ze nog naar de tweede plaats op Stal-Hulstero, op zondag snelde ze voor de derde week op rij naar de overwinning in de klasse Zwaar. Als enige klokte ze foutloos af in de barrage op Llyda Stables in Destelbergen.

D’hoore en High Wind van ‘t Schrijberg (v. Dulf van den Bisschop) haalden de eindmeet foutloos in 37,90 seconden. Bart Temmerman was iets sneller met Jalisco van het Eusselshof (v. Cicero Z van Paemel). De combinatie kruiste de finish in 36,46 seconden maar tikte daarbij één balk uit de lepels. Temmerman volgde zichzelf op met Jumper van Spieveld. Enkel deze drie combinaties kwalificeerden zich voor de barrage.

De top vijf werd vervolledigd door Thomas De Cock met Jolie van ‘t Hof te Ruyte op vier en Bart Temmerman met Fiana op vijf.

Bart Temmerman dominneert

Terwijl Femke D’Hoore haar geluk niet te baas kon, bleef Bart Temmerman gretig de prijzen bijeen springen. In de klasse M snelde Temmerman naar de overwinning met Jativa van de Leenwege (v. Vaillant). Thomas DE Cock vervolledigde het podium met Lanson-R en Irato-R op een respectievelijke tweede en derde plaats.

In de klasse L hield Evelien De Poorter de concurrentie achter zich. In het zadel van Feerique de Regor werd ze opgevolgd door Kristof Verhelst met L Fonga d’Helst. Thaïs De witte vervolledigde het podium met Emmely.

Klik hier voor de resultaten