Emilie Conter wint op sensationele wijze CSI2* Grand Prix van Antwerpen

Emilie Conter wint op sensationele wijze CSI2* Grand Prix van Antwerpen
In Antwerpen werd zonet de tweede ronde van de CSI2* Grand Prix afgewerkt. Na de eerste ronde stond Boy-Adrian Van Gelderen aan de leiding met Be Cool (v. Vanoverbeek). Van Gelderen moest dus als laatste in de ring. Op dat moment stond de jonge Stephex amazone Emilie Conter aan de leiding. Zij reed Espyrante (v. Obourg) in 48,18 seconden naar de eindmeet zonder een balk te raken. Van Gelderen zette meteen alles op alles op de overwinning alsnog van Conter af te snoepen. Hij en Be Cool leken ook goed op weg, maar ze kregen een fout op de voorlaatste hindernis. De Belgische combinatie finishte uiteindelijk in 50,13 seconden, wat hen nog een tiende plaats opleverde.

Conter werd dus op dit manier de winnares van de rubriek. De rest van de top drie kleurde ook volledig Belgisch. Wouter Devos eindigde op de tweede plaats. Hij reed Emporio Van T Holeinde (v. Fetiche du Pas). De derde plaats ging naar Niels Fockaert. Ook hij liet met Ballerina van den Aard (v. Heartbreaker) alle balken in de lepels en finishte in 49,73 seconden.

Diego Perez Bilbao nam met Hh Best Buy (v. Baloubet du Rouet) de vierde plaats voor zijn rekening. Hij sprong een foutloze tweede ronde in 49,73 seconden. De Franse Alexandra Paillot eindigde op de vijfde plaats met Polias de Blondel (v. Desir du Chateau). Ook zij liet alle balken in de lepels en finishte 50,87 seconden.

Klik hier voor de resultaten