Emilie Conter en Nathan Budd winnen teamcompetitie U25 in Parijs

March 19, 2017

Op de laatste dag op Saut Hermès in Parijs werd zonet de teamcompetitie van de CSIU25 gereden. Tien landen kwamen aan de start met telkens 2 combinaties onder begeleiding van een internationale topruiter. Het was een 1.45m proef over twee ronden. Alle landen kwamen nog eens terug in de tweede ronde buiten Finland. Antonia Hartwall kwam in de eerste ronde namelijk ten val en werd zo uitgesloten.

Het was ons eigen land onder leiding van Jérôme Guery dat naar de winst reed. In de eerste ronde wisten enkel België en Ierland de nul op het scorebord te houden, maar in de tweede ronde volgden ook voor deze twee vier strafpunten. Het werd dus een strijd om de snelste vierfouter te worden. Nathan Budd verscheen aan de start met de vosse ruin Balder van de Katelijnkouter (v. Baloubet du Rouet) en Emilie Conter zagen we aan het werk met haar recente aanwinst Espyrante (v. Obourg). Conter reed de dertienjarige merrie voor het eerst op internationaal niveau in januari.

Nathan Budd kreeg in de tweede ronde een fout en Emilie Conter wist dus wat haar te doen stond, foutloos blijven en snel zijn. Dit wist ze ook nog eens te doen. Het Belgische team eindigde in totaal op vier strafpunten en een tijd van 81.78 seconden.

Op de tweede plaats zagen we het Zweedse team onder leiding van Rolf-Göran Bengtsson. Alexandra Eriksson met Liss Royal (v. Lissabon) en Evelina Tovek met Quiara M (v. Quidam’s Rubin) kregen in de eerste ronde vier strafpunten aangerekend. In de tweede ronde wisten beide amazones foutloos te blijven en dit zorgde uiteindelijk voor een totaal van vier strafpunten in 82.25 seconden.

Groot-Brittanië maakte de top drie compleet. Het team van Michael Whitaker bestond uit zijn eigen zoon, Jack Whitaker met Valentin R (v. Heartbreaker) en Jessie Drea met Mullaghdrin Touch The Stars (v. Touchdown). Ook zij kregen in de eerste ronde een fout en in de tweede ronde bleven ze foutloos. Zij finishten dus met vier strafpunten in 82.64 seconden.

Klik hier voor de resultaten.