Dirk Demeersman en Anthony Wellens grijpen de winst in Lier

May 19, 2017

Het tweede deel van de 1.40m GP kwalificatie werd opnieuw overheerst door de Belgische deelnemers tijdens de internationale CSI2* in het Azelhof in Lier. Voormalig bondscoach en Olympisch ruiter, Dirk Demeersman sprong er naar de overwinning op de rug van Justice van het Reigershof (v. Clinton). Met slechts enkele hondersten van een seconde verschil werd hij opgevolgd door Marjan de Wachter.

Demeersman en de 8-jarige bruine ruin klokten foutloos af in 30,28 seconden. De Wachter stopte de tijd op 30,58 seconden in het zadel van Darcotique v’t Meulenhof (v. Marius Claudius). Patrik Spits won eerder vandaag al de 1.35m (lees hier), ditmaal stelde hij zich tevreden met de derde plaats. Samen met Verdi vd Withoeve Z (v. Chellano z) klokte hij foutloos af in 31,45 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Fabrice Galdini met Just Luck (v. Cardento I) op vier en Janine Rijkens met La Ramm (v. Lancer II) op vijf.

Bij de zevenjarigen was het Anthony Wellens die met Kuerlybet Fravanca (v. Querlybet Hero) die de winst greep. Na een foutloze ronde in 32,67 seconden liet hij Vicky Van de Poel op de tweede plaats met ruim twee seconden voorsprong. Samen met Frenchy VDS klokte ze foutloos af in 34,79 seconden. Jorik Vervoort en Kashmiry (v. Galisgo) vervolledigde het podium.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAGEN