Dimitri Notermans en Patrik Spits nemen sterke start in Lier

May 19, 2017

De internationale wedstrijd in het Azelhof in Lier ziet een record aantal combinaties aan de start in de 1.40m GP kwalificatie proef. Daarom werd deze ook traditiegetrouw opgesplitst in twee proeven. Bij het eerste deel bleef de winst alvast in eigen land dankzij Dimitry Notermans en de 16-jarige Bacardi-Rhum de Muze (v. Kannan). Samen met de BWP-hengst klokte Notermans foutloos af in 30,83 seconden.

Cedrick Deknudt en de Zangersheide-gefokte Beijing Z (v. Bamako de Muze) volgde op de tweede plaats na een foutloze omloop in 32,33 seconden. Antwerpse amazone, Jessica Geurts vervolledigde het podium met de 10-jarige Harkito van den Berg (v. Calvados).

Elisabeth Kruse en Lando’s Star (v. Carthago Z) volgde op de vierde plaats terwijl Steve Lefevre het podium afwerkte op de ruch van Jericho van Orti (v. Emerald). Equnews ruiter Randy Sherman strandde nog op een zevende plaats met S&L Cocodrille (v. Emerald).

In de 1.35m proef Equnews was de winst voor lokale springruiter, Patrik Spits. Spits en de 8-jarige Bellissimo Z (v. Bamako De Muze) liet de concurrentie achter zich na een ruimte voorsprong in 24,48 seconden. De Finse Emma Tallberg bleek geen match voor de springruiter en volgde zo met Arven (v. Aragorn W) op een tweede plaats in 26,70 seconden. Mathias Johansen en Conrisiko (v. Contendro II) vervolledigden het podium.

De 1.20m Prijs DCM kleurde dan weer buitenlands. De Brit Declan Irvin greep de winst met Keeford Carousel (v. Harlequin Du Carel). Na een finish in 30,22 seconden greep de combinatie nipt de overwinning van Francois Brichart en Bambou Ideal Home (v. Shindler de Muze). Brichart stopte de tijd in 30,54 seconden.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN