De Leeuw Van Vlaanderen wint de HROV wedstrijd te Maldegem

De Leeuw Van Vlaanderen wint de HROV wedstrijd te Maldegem
Op stal Hidalgo in het Oost- Vlaamse Maldegem verschenen afgelopen weekend de HROV ruiters aan de start. Zowel paarden als pony's melden zich aan de start. Voor de ponyruiters waren het belangrijke parcours, want elke parcours telde mee voor het LJ Leathers criterium. Op zondag reden de paarden voor de trofee Roger Joos.

Zaterdag werd er voor de paarden een stevig 1.20m parcours gebouwd. Van de 43 startende ruiters zagen we er 13 terug in de barrage. Opnieuw reden ze allemaal een foutloze omloop tegen de tijd, behalve Verschuere Stephan. Die liet één springfout optekenen van zijn Chico vh Gavershof Z. Jan De Pauw moest het onderste uit de kan halen bij Jakarta Royale D.s. om op de 1ste plaats te eindigen. Met zijn chrono van 37.36 seconden versloeg hij met een miniem verschil Aerens Karel. Ook Karel zette zijn gezel Desire d'or v/h Bellehof tot grote spoed aan maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de 2de plaats. De tijd van 38.96 bracht Fievez Gaenne en Eels naar de 3de plaats. Das van't Winkelveldeke deed 2 seconde langzamer over de barrage, dan de winnaar. De Muynck Stephanie eindigden daardoor op de 4de plaats. Fievez Gaenne had nog een 2de paard in de barrage. Met Erasmus hx haastte ze zich richting de eindmeet. Maar hun 39.95 seconden deden hen de top 5 afsluiten.

Het hoogste proef op zondag stond op een hoogte van 1.10m gebouwd. Met een paard dat de naam Leeuw Van Vlaanderen draagt, kan je niet anders dan winnen en dat deed  Wulteputte Erwin dan ook. "De Leeuw Van Vlaanderen" klokte af in 28.65 seconden. Daarmee was hij een halve seconde sneller dan zijn dichtste achtervolger Rafaelo en De Ridder Greet. Clapdorp Jordy nam met Bachelor in 30.33 seconden, de 3de plaats voor zijn rekening. Esterbecq Nicolas en Weplay vinden we terug op de 4de plaats. Met hun 30.63 seconden gingen ze nipt De Reviere Ann-sofhie met Kashmira Van De Lentakker vooraf.

Benieuwd of "De Leeuw Van Vlaanderen" ook zal winnen bij Wim Smet te Hulsterlo.

Klik hier voor de resultaten.