Darragh Kenny en Belgische Important de Muze springen naar de winst in Wellington

Darragh Kenny en Belgische Important de Muze springen naar de winst in Wellington
Op het winter Equestrian Festival in Wellington is de aftrap gegeven voor de derde week van het Winter Equestrian Festival. Een totaal van 54 combinaties namen de start in de 1.45m hoofdrubriek. Niet minder dan 25 duo's noteerden een dubbele foutloze omloop.

De Ierse springruiter Darragh Kenny sprong uiteindelijk naar de overwinning met de 10-jarige Important de Muze (v. Erco van 't Roosakker). De bruine hengst - gefokt door Joris De Brabander - stopte de chrono op 30,982 seconden. De combinatie wist zo als enige onder de 31 seconden te blijven.

In het verleden werd Important uitgebracht door Pieter Clemens en de Nederlandse springruiter, Frank Schuttert. Erynn Ballard volgde op de tweede plaats in het zadel van de KWPN-zoon van Diamant de Semilly, Don's Diamant. Samen met Alberto Michan's voormalige rit, die in 2016 richting Tal Milstein Stables verhuisde.

Samen met Chandon Blue (v. Chacco-Blue) volgde Laura Chapot op de derde plaats. Het duo bleef voor op Marie Hecart met Vahinee en Scott Lenkart in het zadel van de Nederlandse Ziezo.

Verder wist ook Santiago Lambre met Hip Living(v. Hip Hop) de timer onder de 32 seconden te houden.

Klik hier voor de resultaten