Danny Van Es, Nico Baerts en Kim Colaers houden feest in de Warre

Danny Van Es, Nico Baerts en Kim Colaers houden feest in de Warre
Het hippisch centrum de Warre, in Neeroeteren bouwde zijn hoogste proef afgelopen weekend op een hoogte van 1.40m. De finales van de winterchallenge zagen daarin Nico Baerts naar de overwinning springen in een tijd van 28,294 seconden. De Limburgse springruiter nam zo nipt de overwinning op Yenthe Schrijvers die de finish kruiste in 28,990 seconden.

Michael Vreys sprong de voorbije weken meermaals naar de overwinning in Neeroeteren. Deze week stelde hij zich tevreden met de derde plaats in het zadel van Hear-Beat van de Bisschop. Laatst geklasseerde in deze 1.40m proef was Kim Thiry die samen met Il Gagne op de vierde stek.

In de 1.35m proef finale domineerde Danny Van Es het podium. Samen met Zico V haalde Van Es de finish foutloos in 28,393 seconden. Enkel Kim Colaers en Amelusina deden het beter. Het duo klokte foutloos af in 25,040 seconden. Van Es bezette ook de derde stek met Catchelaro.

De top vijf in deze proef werd afgewerkt door Wesley Carmans (Gitana) en Charlotte Philippe (Arizona) op een vierde en vijfde plaats.

Ook in de 1.30m regeerde Danny Van Es. Ditmaal met de overwinning op de rug van Cantchelaro. De Vlaams-Brabantse ruiter stopte de klok in 24,856 seconden, net geen drie seconden sneller als Jody Van Gerwen met Correze van de Moskifarm.

Na een foutloze omloop in 27,746 seconden nam Van Gerwen een nipte voorsprong op Wout Neven en Canvas.

De top vijf werd afgewerkt door Jan Vlemmix met Jadetta vh Mettenhof en Dorien Leynen met Aldorado IH op een vierde en vijfde plaats.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE RESULTATEN