Cyril Cools sluit dag in Oliva Nova af met prijs!

Cyril Cools sluit dag in Oliva Nova af met prijs!
Het laatste weekend van de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva is gestart met een podium plaats voor Cyril  Cools. Gisteren werden bij de jonge paarden enkel "clear round" proeven gereden, maar vandaag was het tijd voor het echte werk.

Bij de 7-jarige springpaarden moest Cools met Eastwood d'Hof Ten Bos (v. Understone van de Kapel) enkel de Duitse Katrin Eckermann voor laten gaan. In de rubriek over twee fasen lag de kop van het klassement dicht bij elkaar. Cools klokte 42.55 seconden met zijn sBs-ruin, maar Eckermann wist het met Quin 13 (v. Q-Verdi) in 42.02 seconden net wat sneller te doen.

Nederlander Willem Greve sprong met de KWPN'er  Formidable naar de derde plaats. In het zadel bij de dochter van zijn top hengst Carambole sprong hij in 42.68 seconden naar de eindstreep.

De top 5  werd compleet gemaakt door de Ier Shane Sweetnam met Olicivia 156 (v. Olympic Fire) en Victoria Gulliksen die voor Zweden in actie kwam met Amulette.

De dag begon met een proef voor 6-jarige paarden over een hoogte van 1m30 (2 fasen).Yves Houtackers was de grote winnaar van deze rubriek. Hij wist met Gracieuza H (v. Namelus R) te winnen dankzij een snelle foutloze ronde in een tijd van 41,42 seconden. Ook wist Yves met zijn tweede paard Ginger Ale (v. Tyson) foutloos te blijven in een tijd van 47,09 seconden, wat goed was voor een zevende plaats.

Op nummer 2 zien we Bronislav Chudyba die aan de start kwam voor Slowakije. Met Gijanta (v. Ukato) reed hij door de finish in een tijd van 43,29 seconden.
Michael G Duffy, die vorige week ook heel wat in de prijzen viel, zet zichzelf ook deze week op het podium. Met Goldeneye,een Back Gammon ruin uit Unistar, ging hij door de chrono in een tijd van 44,70 seconden. Willen Greve reed voor Nederland naar een vierde plaats met Garant (v. Warrant) in een tijd van 45,52 seconden en Jenny Rankin vervolledigde de top 5 met Galway Pandora (v. Askoll Peter Pan) in een tijd van 45,59 seconden.

Bij de proef voor 5-jarige paarden kleurde de overwinning Duits. Stephi de Boer wist hier met  Community 3, een Carrico uit Cashman ruin, de snelste tijd neer te zetten in deze 1m15 proef 2 fasen. Met 36,58 seconden was ze de te kloppen vrouw en greep ze naar de overwinning.

Alexander Schill en Marengo 249 (v. Magnus Romeo) waren met hun tijd van 37,97 net niet snel genoeg om Stephi te kloppen maar maakten hiermee wel een Duitse top 2.
Carmen Edwards (GBR) en Happy Valerie vervolledigden het podium. Happy Valerie is een Verdi merrie uit Dutchboy, waarmee Carmen door de finish wist te rijden in een tijd van 38,12 seconden.

Jasmin Ranta-Aho (FIN) met Zinedine Zidane Z (v. Zambesi) die in 39,43 seconden door de finish gingen en Anne Line Roysi (NOR) met Camporados (v. Companiero) in een tijd van 39,51 seconden vulden de top 5 aan.

Resultaten vind je hier