Constant Van Paesschen en Hendrik Denutte imponeren in Grand Prix Oliva Nova

February 11, 2018

Op de finale dag van de start van de tweede MET Tour in Oliva Nova was de barrage druk bezet onder een stralende zon. Opnieuw lieten de Belgen sterk van zich horen in de 1.45m Grote Prijs. Hendrik Denutte wist lange tijd aan de leiding te staan uiteindelijk moest hij zich tevreden stellen met een zesde  plaats.

Julien Epaillard noteerde de recordtijd in het zadel van de SF-hengst, Safari D Auge. Samen met de zoon van Diamant de Semilly klokte de Franse springruiter foutloos af in 36,40 seconden. De Italiaanse springruiter, Lorenzo de Luca volgde met bijna twee seconden verschil op de tweede plaats. De Luca sprong foutloos rond met de KWPN-ruin, de Flipper (v. Kashmir van Schuttershof).  Het duo kruiste de finish in 38,33 seconden.

De Franse springruiter, Thierry Rozier vervolledigde het podium met Christophe Ameeuw’s fokproduct, Venezia d’Ecaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof).

Net buiten het podium volgde Constant Van Paesschen op de vierde plaats met Veneur D Isigny (v. Diamant de Semilly). Van Paesschen en Stoeterij van de Helle’s SF-ruin bleven voor op Aldrick Cheronnet met Uris de La Roque (v. Flamenco Desemilly).

Hendrik Denutte stelde zich uiteindelijk tevreden met een zesde plaats met Jacques Leterme’s Don Flamenco vd Kranenburg (v. Flamenco Desemilly). Verder klasseerden ook Yves Vanderhasselt (Jeunesse, v. Eldorado van de Zeshoek), Thomas van Minnebruggen (Ibbo van t Keldertje, v. Emerald), Nicola Philippaerts (H&M Chilli Willi, v. Casall) en Dominique Hendrickx (Bacardi Les Hauts, v. Rexar du Houssoit) zich op een respectievelijke achtste, tiende, dertiende en vijftiende plaats.

Klik hier voor de resultaten