Christophe Leutenez overheerst in het Zilveren Spoor

January 5, 2018

Terwijl heel wat regionale combinaties tijdens de Euregio in het Azelhof aan de start komen verwelkomt ook het Zilveren Spoor bij de start van het nieuwe jaar de regionale springruiters. Tijdens de eerste dag van de eerste kleine Cup van het jaar wist Christophe Leutenez de concurrentie achter zich te houden in de 1.30m kleine GP kwalificatie proef.

In deze hoofdrubriek snelde Leutenez naar de overwinning op de rug van Cruz Van Kerselare (v. Chellano Z). Het duo klokte foutloos af in 30,20 seconden en bleef zo nipt voor op Frederik Cattebeke met Henco. De West-Vlaming kruiste de finish foutloos in 30,29 seconden.

Ook de derde plaats kwam op naam te staan van Leutenez. Ditmaal met onder het zadel Esteny vd Herkkant (v. President). Matthias Poggemoeller (Kadans) volgde net buiten het podium op de vierde plaats voor Laurence Pieters met Hampton van Groenhove.

De 1.20m rubriek kwam op naam te staan van Aline Sercu. Samen met Nero van de Bucxtale (v. Jerome van de Vondelhoeve) bleef Sercu Marc de Brabandere voor. De Brabandere volgde op minder dan een tiende van een seconde op de tweede en derde plaats. Dit met respectievelijk Euphoria van ‘t Steenputje en Kauber vd Lindehoeve.

Hendrik Denutte (Kimara) en Thomas Thometschek (Godess Greenfield EEZ) vervolledigden de top vijf in deze rubriek.

In de 1.10m proef wist Aurelie Deloof de overiwnning op haar naam te schrijven. Op de rug van Emier bleef ze Kamel Sedaria (Galione) en Thibaut Willequet (Coeur a Prendre de la Pomme) voor.

De 1.00m overwinning kwam op naam te staan van Chantal Coutant met Champagne Soleil Z.

Klik hier voor alle resultaten