Charlotte Mertens naar de winst in VOR Grote Prijs, succesvol weekend voor Nico Van Der Plaetsen

Charlotte Mertens naar de winst in VOR Grote Prijs, succesvol weekend voor Nico Van Der Plaetsen
De Antwerpse jumpingruiters waren afgelopen weekend te gast in het Horse Hotel Wouwerse Velden.

Op zondag werd naar wekelijkse gewoonte de Grote Prijs klasse 6 verreden over een hoogte van 1.25. Het was Charlotte Mertens die met Twist V (v. Animo) de overwinning wist te grijpen en dit in een tijd van 43.86 seconden. Zij nam hiermee een ruime voorsprong op Nico Van Der Plaetsen. Deze ruiter, die voorlopig aan de leiding staat in het klassement van de VOR wimpel, loodste zijn Ultra Blue J (v. Mister Blue) naar de finish in 46.32 seconden.

Voor Ief Vercammen en Condor (v. Triomphe De Muze) was er een derde plaats in 46.52 seconden. Wim Vinckx (Jasmijn Van De Renthoeve) en Gert Vermeiren (Kulana V) vervolledigden de top vijf.

In klasse 5 was stal Nuyens-Storms dan weer oppermachtig. In dit parcours dat gebouwd was over een hoogte van 1.15 snelde Stephanie Storms naar de winst met Adieu Z (v. Andiamo Z) in een tijd van 29.35 seconden. Zij werd op de voet gevolgd door Paul Scheirs. In het zadel van Kashko d'Idole SP (v. Nabab de Reve) deed hij het foutloos in 29.48 seconden.

De derde plaats werd bezet door Laurent Nuyens. Met Just Daddy P (v. Nagano) kruiste hij de eindmeet in 29.72 seconden. Voor Tom Stoffelen en Casme Vdb Z (v. Caroso) was er net geen plekje op het podium, hij strandde op de vierde plaats. De vijfde plaats ging opnieuw naar Laurent Nuyens. Hij had deze keer In The Mood Van Het Wimpelhof opgezadeld.

Op zaterdag slaagde Nico Van Der Plaetsen wel in zijn opzet. Hij sprong met Ultra Blue J naar de gouden medaille in 27.87 seconden tijdens de Kleine Tour klasse 6 over een hoogte van 1.25. De tweede plaats werd gedeeld door twee combinaties. Zowel Eddy Bols (Kadee Van Het Heikanthof) als Eveline Voermans (Ziva) stopten de klok in 28.57 seconden. Voor Charlotte Mertens (Twist V) en Claire Putters (Copain De Muze) was er ook nog een plaatsje in de top vijf.

 

zaterdag - klasse 5 (1.15)
1. Cato Somers - La Fayette
2. Tinne Vermeiren - Usie
3. Charlotte Mertens - Kapsones S

vrijdag - klasse 6 (1.25)
1. Guy Janssens - Evert
2. Patrick Scheirs - Tjibo Van Het Lavendelhof
3. Nico Van Der Plaetsen - Ultra Blue J

vrijdag - klasse 5 (1.15)
1. Senne Leys - Chantilly Z
2. Evelyn Putters - Freestyle van de Withoeve
3. Emilie Mottie - Bodicia d'Uchien Z