BWP'ers Mascotte vd Withoeve, High Level, Jewel de Kwakenbeek en Nono vd Bisschop regeren top drie in Royan

BWP'ers Mascotte vd Withoeve, High Level, Jewel de Kwakenbeek en Nono vd Bisschop regeren top drie in Royan
In het Franse Royan gingen vandaag diverse internationale proeven door. Hoewel de Belgische ruiters niet meteen aanwezig waren in de resultaten, waren de Belgische paarden dat des te meer. Met een overwinning en diverse plaatsen in de top tien werd het Belgisch stamboek weer erg goed vertegenwoordigd.

De overwinning kwam de zesjarige BWP-ruin Mascotte van de Withoeve (Enrico vd Withoeve) toe. Hij won de proef voor zesjarige paarden onder zijn Franse ruiter Max Thirouin die hem foutloos het 1,25m-hoge parcours rondstuurde in 71,85 seconden. De sBs'er Gordon du Sartiau (Baltik Sitte) werd vierde met Axel Narolles.

In de CSI* 1,30m werd de BWP-merrie High Level (Lord Z) tweede met Thomas Lambert. Zij moesten enkel de twee seconden snellere Sebastien Duplant en Repi des Varennes (Damiro B) laten voorgaan.

Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z) kon dan weer derde worden in de CSI2* 1,45m met Max Thirouin. In 40,19 seconden bleven zij foutloos in de barrage, slechts 0,13 seconde trager dan Simon Lorrain met Quavaroti Val Fleuri (Quidam's Rubin) die tweede werden. Nicolas Deseuzes en Quilane de Lezeaux (Grenat de Grez) wonnen de rubriek in 38,73 seconden.

De proef voor vijfjarige paarden leverde nog een derde plaats op voor Nono vd Bisschop, een zoon van Echo van 't Spieveld. Hij werd succesvol uitgebracht door Paco Manadou Diouf. Nicolas Deseuzes won met de Selle Françaisruin Diaz des Forets (Lauterbach).

Klik hier voor alle resultaten.