Britten domineren terwijl Belgen zich in de prijzen rijden in Londen

Britten domineren terwijl Belgen zich in de prijzen rijden in Londen
De spanning stijgt in de Londen Olympia hallen. Deze avond staat de 1.60m vijfsterren Grote Prijs op het programma. In de Holly Speed Stakes wisten slechts drie combinaties de finish foutloos te kruisen. Het 1.45m parcours werd gewonnen door de Britse springruiter, William Funnell met de 14-jarige KWPN-ruin, Billy Angelo (v. Tangelo vd Zuuthoeve).

Funnell klokte foutloos af in 49,30 seconden en bleef zo nipt voor op landgenote Laura Renwick. De Britse won eerder al de Puissance en haalde eveneens het podium in de 1.50m rubriek. Ditmaal sprong ze naar de tweede plaats met de 12-jarige Karandasj-dochter, VDL Groep Alitta.

Ook Marcus Ehning liet opnieuw van zich horen. Ehning sprong naar de derde plaats met Calanda (v. Calido I) onder het zadel.  Beiden met één tijdsfout volgden Paul Estermann (Cornet's Hope, v. Cornet Obolensky) en Alberto Zorzi (Vicevera de la Roque, v. Kannan) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Een trio belgen haalden eveneens de prijzen. Zowel Francois Mathy Jr. (Falco van de Clehoeve, v. Quickfeuer van Koekshof), Olivier Philippaerts (Ustina Sitte, v. Clinton) en Wilm Vermeir (Iq van het Steentje) haalden de achtste, negende en tiende plaats allen met één springfout.

Klik hier voor de resultaten