Belgische team tweede in Nations Cup Duitsland

October 10, 2017

In aanloop naar de Nations Cup wedstrijd in Zwitserland zijn de laatste resultaten van de Nations Cup in Duitsland gepubliceerd via de officiële vereniging voor studentenruiters, AIEC.

In Augustus werd de Nations Cup voor Studenten ruiters georganiseerd in Duitsland. Voor België kwamen Robin Moors, Jolien Staes, Nina Wils en Dorien Berkers aan de start.

Springen on top

De Belgische ruiters haalden een tweede plaats in het team springen op zaterdag.  Dorien Berkers plaatste daarbij het beste individuele resultaat door door te stoten naar de tweede ronde. Uiteindelijk haalde ze de negende stek. De Britten deden het beter maar moesten in de OVERALL ranking de Belgen als hun meerdere erkennen.

Deze combined (dressuur en springen samen) ranking telt mee voor de puntentelling van het seizoen. Enkel de beste zes landen komen immers in aanmerking om tijdens de jaarwissel tijdens de Gold League aan de start te komen. Dit jaar in Polen.

Het systeem van studentenruiters op internationaal vlak werd enkele jaren geleden ingevoerd door voormalig AIEC voorzitter, Javier De Wit en voormalig opvolger, Bram Van Hulle.

De Belgen haalden in de combined in Duitsland de derde plaats. Eerder dit jaar haalden de BElgische hippische duivels reeds een tweede combined op eigen terrein en vijfde plaats in Roemenië. Met deze derde plaats in Duitsland moet het Belgische team alsnog in de top zes eindigen in Zwitserland later deze maand.

Klik hier voor de resultaten