Belgische ruiters in de prijzen in Oliva, met onder meer tweede plaats voor Brigitte Vanhalme

Belgische ruiters in de prijzen in Oliva, met onder meer tweede plaats voor Brigitte Vanhalme
In Oliva komt de dag ten einde met diverse rubrieken. Zo was er een 1m40 in de Gold Tour die in Franse handen viel voor Clement Boulanger en zijn Vaya de Lacke (v. Spotlight Z) die hier een tijd neer wisten te zetten van 58.00 seconden. Daarmee bleef hij voor op de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli en de KWPN-er Hh Earley (v. Harley VDL) die hier in 62.91 seconden naar een tweede plaats weten te rijden. De Italiaanse Serena Curcio eindigt met haar Achtung Baby d'Ick (v. Rick d'Ick) op een derde plaats in 63.38 seconden.

In deze rubriek was er voor Constant van Paesschen een twaalfde plaats, waarmee hij de beste Belg van het veld was. Hij noteerde met zijn Verdi Treize (v. Diamant de Semilly) een foutloze ronde, terwijl ook Emilie Conter met Salto des Casty (v. Elf d'Or) een foutloze ronde wist te noteren en zo op een 14e plaats wist te eindigen.

Silver Tour 1m35

Ook in de Silver Tour was het deze Fransoos Boulanger die naar de overwinning wist te rijden. Ditmaal kon hij daarvoor rekenen op zijn Velleda du Criolo (v. Kashmir van Schuttershof) die hij in 58.12 seconden rondstuurde. Hij bleef daarbij voor op zijn landgenoten Thierry Rozier die met Tiams bo Regard (v. Argentinus) naar de tweede plaats wist te rijden in 58.99 seconden en Harold Boisset die met de BWP-er Katinka vh Valenberghof (v. Corland) naar de derde plaats wist te rijden in 59.12 seconden.

Voor Camille Demolie was er met Chico Fino een negende plaats. Zij kwamen daarbij foutloos rond in 63.62 seconden.

Non Official 1m30 zevenjarigen

Voor de zevenjarige paarden werd er nog een niet officiele rubriek verreden op een hoogte van 1m30. Hier was er voor de Britse Joanne Mcglory winst in het zadel van de Cardento 933 nakomeling Cupid met wie ze rond kwam in 36.79 seconden, terwijl Brigitte Vanhalme met de KWPN merrie Gina Bella voor België een mooie tweede plaats noteerde in 42.78 seconden. Voor de Franse Agathe Vacher was er met Texas nog een derde plaats in 43.39 seconden.

Klik hier voor alle resultaten