Belgische ruiters blinken uit in Oliva

Belgische ruiters blinken uit in Oliva

5 y.o. - IJO - 1,15 m


In Oliva Nova gaat de wedstrijd verder vandaag met een aantal Young Horses rubrieken waarvan telkens de top de twaalf zich wist te kwalificeren. Bij de vijfjarigen kwam hier onder meer diverse Belgen mee. Zo zagen we Julien Macedoine en Cassarino Z (v. Cassaro Z) met wie hij een foutloze ronde noteerde, evenals met zijn andere troef Belle Fee Sauveniere z (v. Bamiro). A alsook Loic Cannaert die met de Zangersheide ruin E-Risingson Z (v. Elvis ter Putte) eveneens foutloos bleef. Verder wist ook Maria Magdalena Celotto met Harry-Boy des Hazalles (v. Clever fee des Hazalles) foutloos te blijven.

6 y.o. - IJO - 1m30


Bij de zesjarigen was het eveneens deze Maria Magdalena Loic Cannaert die van het bleef met de BWP-er Meribel (v. Zilverstar T). In deze rubriek was verder de uitblinker de Britse Emma Stoker die met maar liefst drie paarden kwalificeerde. Dit waren Gotha de Baudignies (v. Ugano Sitte), Happynes (v. Eldorado van de Zeshoek) en Clarence (v. Clarimo).

7 y.o. - JO - 1m40



De dag eindigde met een rubriek voor de zevenjarigen op een hoogte van 1m40. Deze rubriek werd wel op tijd verreden in twee-fasen en zo was het de Duitser Marc Bettinger met Giro de la Luna (v. Van Gogh) die de eerste plaats voor hun rekening namen met 40.04 seconden. De Ier Philip Mcguane eindigde met de KWPN-er Gentleman Time (v. Quality Time) nog op een tweede plaats in 43.93 seconden.

Het beste Belgische resultaat kwam van Maria Magdalena en haar Nabaska de la Falize (v, Ecurie de la Falize) met wie ze op een vijfde plaats eindigde in 49.86 seconden.Verder was er voor Constant van Paesschen en de Quadros nakomeling Quido van de Helle nog een negende plaats met wie hij in de tweede ronde 4 strafpunten moest incasseren en eindigde hij met Bugano de l'Abbaye (v. Ugano Sitte) nog op een twaalfde plaats. Met deze Bugano noteerde hij vier strafpunten in de eerste omloop.

Klik hier voor alle resultaten