België overheerst alom in tweesterrubriek Azelhof

België overheerst alom in tweesterrubriek Azelhof
Zonet heeft België weer eens de vele talenten van ons land getoond in het Azelhof. Tijdens de rubriek Prijs L&M Sporthorses op een hoogte van 1,30m gingen maar liefst zes plaatsen in de top tien naar ons land. De beste hiervan was Julie De Pelsmaeker in het zadel van Artico 2 (Artani). Zij werden tweede na een razend spannende tweede ronde met maar drie starters. De Pelsmaeker zette de snelste tijd neer in 42,34 seconden, maar kreeg een pechbalk. Op de derde plaats volgde Louise Van Laer met Canny Blue (Mr. Blue). Zij had slechts een seconde meer nodig dan De Pelsmaeker, maar ook hier ging er een balk tegen de grond.

De winst ging zo naar de Egyptenaar Nayel Nassar met Desperado, een zoon van Up To Date. Zij bleven tijdens de tweede ronde foutloos in 49,6 seconden.

Op de vierde plaats volgde Wouter Devos. Hij stuurde Tonik Hero (Ogano Sitte) rond in 88,31 seconden in de eerste fase, maar kreeg helaas een strafpuntje voor tijd. Yves Vanderhasselt met Keops vd Begijnakker werd vijfde met twee strafpunten, Pieter Kenis en Kapri De La Drie pakten de zesde plaats met eveneens twee strafpunten. Victor Plas was de zesde Belg op rij. Hij werd zevende met Valse de Diamante.

Klik hier voor het volledige resultaat.